Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:54 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Perspective sumbre pentru sute de oameni din Ceatalchioi(VIDEO)

ro

12 Jul, 2010 12:01 1254 Marime text

Autoritatile promit ca le vor da materiale de constructie sa-si ridice alte locuinte. Asta insa doar dupa ce apa se retrage din comuna. Adica peste vreo trei luni, dupa aprecierile specialistilor.

Prea aproape de iarna ca sa mai inceapa lucrarile. Abia la anul, in primavara, daca vor putea face ceva.

Sinistratii cazati la Tulcea se tem ca nici a doua varianta a autoritatilor: case modulare, construite din lemn, nu e de prea mare folos. Mai intai trebuie reparat digul rupt de Dunare, ca sa nu se trezeasca din nou luati de ape.

Pentru cei aproape 100 de oameni care n-au plecat din localitatea inundata total, situatia este si mai grea. S-au ingramadit pe o bucata de dig ramasa neatinsa de ape ori dorm pe scaune, pe nava Mircesti. Nu trece o zi fara ca medicii sa fie chemati sa ingrijeasca mai multi batrani, toti cardiaci.

Practic, zeci de oameni traiesc pe un vapor si primesc de mancare doar conserve, paine si biscuiti. Sunt oameni in varsta, care nu mai au pe nimeni pe lume.

Ca si cum n-ar fi de-ajuns, in Ceatalchioi au aparut si profitorii. Cei care stiu ca oamenii nu au unde sa mai tina animalele si le cumpara la preturi de nimic. Autoritatile au reusit sa scoata din grajduri doar jumatate din animalele localnicilor.

Sursa: stirileprotv.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii