Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:42 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Perioada de înscriere pentru Programul Oficial de Internship al Guvernului României, prelungită

ro

11 May, 2018 15:07 1799 Marime text


Echipa de organizare a Programului Oficial de Internship al Guvernului, coordonată de secretarul de stat Oana Pintilei, s-a întâlnit în perioada 3-11 mai cu studenții din marile centre universitare din București, Iași, Cluj și Timișoara.

Organizatorii au prezentat studenților Programul de Internship și i-au încurajat să aplice pentru unul din cele 200 de locuri disponibile în această ediție. Pentru a oferi șansa cât mai multor tineri să  aplice pentru un stagiu de practică în Guvern, ministere, instituții sau autorități publice centrale, perioada de înscriere a fost prelungită cu o săptămână. Astfel, studenții și tinerii absolvenți își pot depune candidaturile pentru Programul de Internship al Guvernului până pe data de 21 mai 2018.

Calendarul de organizare şi desfăşurare a ediţiei 2018 a Programului de Internship devine structurat astfel:

*              19 aprilie - 21 mai: depunerea candidaturilor online;
*              21 mai - 3 iunie: evaluarea candidaturilor;
*              4 iunie -22 iunie: interviuri online;
*              29 iunie: anunţarea rezultatelor;
*              16 iulie: deschiderea Programului de Internship;
*              14 septembrie: închiderea Programului de Internship.

Înscrierile se fac online, iar formularul de înscriere este disponibil la adresa  <http://internship.gov.ro/register> http://internship.gov.ro/register.

Programul este destinat tinerilor români cu vârsta maximă de 25 de ani la începerea stagiului de practică, studenţi sau absolvenţi ai unei universităţi din România ori din afara ţării. Tinerii interesați au astfel posibilitatea să se familiarizeze cu modul de lucru din administrația publică centrală și să aplice cunoștințele dobândite în cadrul programelor de studii. Totodată, acest program va include participarea stagiarilor la discuții și întâlniri de lucru cu miniștri, secretari de stat, specialiști în diferite domenii de competență, precum și la training-uri și workshop-uri tematice.

Pe perioada stagiului de practică, internii vor beneficia de o bursă lunară de 1.000 de lei, iar la finalul perioadei de internship vor primi un certificat din partea Guvernului României şi, la cerere, o scrisoare de recomandare din partea tutorilor.

Informații suplimentare:

Programul Oficial de Internship al Guvernului României a debutat în anul 2013, cu 25 de tineri care au făcut stagii de practică în structurile din Palatul Victoria. În 2014, Programul a fost extins la nivelul ministerelor și departamentelor conduse de miniștri și miniștri-delegați, cu participarea a peste 150 de tineri.

În anul 2015, au fost 300 de interni în instituțiile publice aflate în subordinea ministerelor, în 2016 au fost 200 de stagiari în Guvern, ministere, instituții publice, iar anul trecut, 100 de tineri au urmat acest program.

Astfel, de la debut, 782 de tineri au absolvit cu succes și fac parte din rețeaua de alumni a Programului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii