Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:31 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pericol public în apropierea unei școli din Constanța. Un câine periculos lăsat liber lătra la trecători. Proprietara amendată de jandarmi

ro

30 Jan, 2018 14:15 2162 Marime text
Astăzi, 30 ianuarie, în jurul orei 12.00, la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa a fost direcţionat un apel prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112,  prin care a fost făcută o sesizare cu privire la faptul pe strada Unirii din municipiul Constanţa, în imediata apropiere a Şcolii Gimnaziale nr. 43, un câine aparţinând rasei Rottweiler era nesupravegheat şi lătra la trecători.

Potrivit IJJ Constanța, un echipaj din cadrul I.J.J. Constanţa s-a deplasat cu operativitate la faţa locului şi a constatat că situaţia reclamată se confirmă, animalul putând constitui o ameninţare pentru  persoanele din zonă.

Jandarmii au identificat-o în scurt timp proprietara câinelui, aceasta neputând explica cum animalul a ieşit din curtea casei în loc public, fără a avea botniţă şi fără a fi ţinut în lesă, aşa cum prevede legislaţia specifică.

Având în vedere că prin fapta sa femeia a creat o stare de  pericol pentru trecători,  jandarmii au sancţionat-o cu amendă contravenţională în cuantum de 1500 lei, în temeiul O.U.G. nr. 55/2002  privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi.

”Reamintim tuturor cetăţenilor  faptul că pot solicita sprijinul autorităţilor, prin apelarea Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă – 112 sau pot sesiza cea mai apropiată patrulă, atunci când observă  persoane care nu respectă legislaţia referitoare la câinii periculoşi sau agresivi” - au transmis reprezentanții IJJ Constanța. .

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii