Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:04 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții la suspecți de producere și comercializare de țigarete. Ce au confiscat polițiștii de la locuințele suspecților

ro

16 Oct, 2018 17:30 1980 Marime text
Poliţiştii din Buzău au ridicat peste 1.100 de kilograme de tutun, 13 maşini artizanale de fabricat ţigarete, 9 maşini de tocat frunze de tutun, peste 3.500 de tuburi goale țigarete cu filtru, precum și peste 300 de țigarete confecționate artizanal, în urma a 11 percheziţii efectuate în Buzău, Brăila şi Ialomiţa.
 
Potrivit Poliției Române, la data de 16 octombrie 2018, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, au efectuat 11 percheziții domiciliare la persoane bănuite de producere și comercializare de produse accizabile ce intră sub incidența regimului de antrepozitare, în afara unui antrepozit fiscal autorizat.
 
În urma activităților desfășurate, au fost ridicate peste 1.100 de kilograme de tutun (vrac – frunze şi mărunţit), 13 maşini artizanale de fabricat ţigarete, 9 maşini pentru tocat frunze de tutun, peste 3.500 de tuburi goale pentru confecţionat ţigarete cu filtru, precum și peste 300 de ţigarete confecționate artizanal.
 
De asemenea, au fost ridicaţi în vederea indisponibilizării peste 13.600 de lei, 5.100 de euro şi 300 de lire sterline.
 
Din cercetări a reieșit că, în perioada iunie – octombrie a.c., persoanele bănuite ar fi tranzacţionat peste 1.400 kg. de tutun frunze şi mărunţit, precum şi peste 6.400 de ţigarete confecţionate artizanal.
 

”Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională a fost estimat la aproximativ 150.000 de lei.
 
La sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au fost conduse pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale, în baza mandatelor de aducere, 11 persoane cu vârste cuprinse între 26 şi 65 de ani, din Buzău, Brăila şi Ialomiţa.
 
Activităţile au beneficiat de sprijinul Direcţiei Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R..
  
Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din Buzău continuă cercetările sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău” - au transmis reprezentanții Poliției Române.


Sursa foto: Poliția Română
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii