Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:27 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții la suspecți de furturi din bancomate din Elveția. Ce au stabilit polițiștii. Cum acționau suspecții

ro

19 Apr, 2018 10:44 2484 Marime text
În urma a patru percheziții efectuate pe raza județului Galați, au fost depistate patru persoane bănuite de crearea unui prejudiciu de peste o jumătate de milion de euro, prin furturi de bani din bancomate amplasate pe teritoriul Austriei. La acțiune, alături de polițiștii români, au participat și polițiști austrieci.
 
Potrivit Poliției Române, la data de 18 aprilie a.c., polițiști specializați în investigați criminale din cadrul Direcției de Investigații Criminale - Inspectoratul General al Poliției Române și Inspectoratului de Poliție Județean Galați, împreună cu 6 polițiști ai Departamentului de Investigații Criminale al Landului Austria Inferioară, au efectuat o acțiune comună pentru destructurarea unei grupări de criminalitate itinerantă formată din cetățeni români, din județul Galați, bănuiți de comiterea mai multor furturi, pe teritoriul Austriei.
 
Activitățile s-au desfășurat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galați și cu autorizarea Judecătoriei Tecuci, în cadrul acțiunii fiind efectuate 4 percheziții domiciliare.
 
În urma acțiunii desfășurate, 4 persoane au fost reținute, una dintre acestea fiind arestată preventiv anterior pe teritoriul Austriei.
 
În fapt, membrii grupării sunt bănuiți de furtul a diferite sume de bani din bancomate amplasate în centre comerciale și sucursale ale unor unități bancare. Faptele ar fi fost comise prin folosirea unor autovehicule furate cu care distrugeau căile de acces și smulgeau bancomatele sau le distrugeau prin folosirea de gaz exploziv cu inițiere electrică. Prejudiciul total estimat până în prezent este de aproximativ 570.000 de euro.
 
Urmărirea penală este efectuată într-un dosar penal instrumentat de Parchetul Graz din Austria și privește 5 spargeri de bancomate și 4 furturi de autovehicule folosite la comiterea faptelor ce au avut loc în perioada aprilie – octombrie 2017. 
 
Activitatea de cooperare judiciară internațională în materie penală a fost efectuată prin intermediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.
 
Acțiunea comună a fost precedată de un intens schimb de informații operative în cadrul cooperării polițienești internaționale și de întâlniri operaționale între polițiști români și austrieci, cu implicarea atașatului de afaceri interne austriac din cadrul Ambasadei Austriei la București, care a participat și la activitățile desfășurate pe raza județului Galați.
 
Totodată, polițiștii de investigații criminale au beneficiat de suportul specialiștilor criminaliști, precum și al polițiștilor din cadrul structurilor de intervenție ale Inspectoratului de Poliție Județean Galați și Inspectoratului de Jandarmi al Județului Galați.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii