Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:04 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Percheziții la locuința unui cunoscut medic din Cluj Napoca suspectat de delapidare. Prejudiciul depășește 5 milioane de lei

ro

20 Dec, 2017 07:09 2472 Marime text
În această dimineață procurorii DIICOT au descins la locuința medicului chirurg Mihai Lucan din Cluj. Potrivit www.ziardecluj.ro, în aceeași casă locuiește și fiul medicului, Ciprian Lucan, tot cadru medical. 
 
UPDATE. Oficial

În această dimineață, polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și ai Direcției de Investigații Criminale din cadrul Poliției Române și procurorii D.I.I.C.O.T. efectuează 5 percheziții pentru destructurarea unei grupări infracționale organizate, specializată în săvârșirea infracțiunii de delapidare, cu consecințe deosebit de grave.
 
La data de 20 decembrie a.c., polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, ai Direcției de Investigații Criminale din cadrul Poliției Române și procurorii D.I.I.C.O.T. efectuează 5 percheziții, la membrii unei grupări infracționale, specializată în comiterea infracțiunii de delapidare, cu consecințe deosebit de grave.

Potrivit IGPR, activitățile se desfășoară în cadrul unui dosar penal, în care se efectuează cercetări față față de 3 persoane, angajate ale unei clinici medicale din Cluj, prejudiciată în acest caz.

Din primele verificări  a reieșit că, membrii acestui grup infracțional organizat aveau drept scop însușirea, folosirea, traficarea, după caz, a bunurilor aflate în patrimoniul persoanei vătămate, respectiv a serviciilor medicale specifice prestate de către angajații acestei unități sanitare, în beneficiul unei alte clinici medicale, entitate prin intermediul căreia aceștia și-ar fi promovat interesele.         

Gruparea infracțională organizată ar fi fost sprijinită de alte 5 persoane, în schimbul menținerii în funcțiile de conducere pe care le dețineau.

În perioada 2005-2016, membrii grupului infracțional organizat ar fi devalizat persoana vătămată, în beneficiul altei clinici medicale private.

Prejudiciul cauzat este de 5.169.406 lei.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii