Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:23 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii la Constanţa, la proxeneţi periculoşi

ro

23 Jul, 2015 07:45 2617 Marime text
 
Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Călăraşi împreună cu ofiţeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Călăraşi efectuează la această oră, un număr de 12 percheziţii domiciliare  pe raza judeţelor Călăraşi şi Constanţa în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în proxenetism.

 
     În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2010– 2014, suspectul Ţ.P. a constituit un grup infracţional organizat ce a actionat concertat în perioada 2010-2014, în scopul racolarii mai multor persoane de sex feminin în vederea obligării la practicarea prostituţiei pe teritoriul Spaniei şi Franţei obţinând în acest fel importante sume de bani în beneficiul grupării.
 
În fapt, în centrul grupării s-a aflat suspectul T.P., personalitate marcantă a lumii interlope locale, cunoscut în trecut pentru activităţi similare de proxenetism şi prostituţie, în prezent fiind condamnat la o pedeapsă de 11 ani şi 6 luni.  Activitatea de recrutare a tinerelor se realiza de către unul dintre membrii grupării, fiind vizate doar persoanele de sex feminin provenite de regulă din familii dezorganizate, cu o situaţie materială precară.
 
La sediul DIICOT, Biroul Teritorial Călăraşi, vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de 16 persoane.  Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Ialomiţa precum şi jandarmi. Suportul de specialitate a fost asigurat de către D.I.P.I.
 
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedura penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.


Surse neoficiale spun că şi la Mangalia au loc şapte percheziţii organizate de procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Constanta, pe infracţiuni economice. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii