Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:22 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții într-un penitenciar la persoane bănuite de trafic minori şi proxenetism

ro

09 May, 2016 15:00 1562 Marime text
Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Sibiu  împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba –Iulia şi Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sibiu au efectuat astăzi un număr de cinci percheziţii domiciliare pe raza judeţului Sibiu şi o percheziţie într-un penitenciar, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic minori şi proxenetism în formă continuată.
 
În  cauză, există suspiciunea rezonabilă  că în cursul anilor 2012-2013, pe raza oraşului Dumbrăveni din judeţul Sibiu, s-a constituit un grup infracţional organizat  la care ulterior au aderat şi alte persoane având ca scop obţinerea de beneficii materiale ca urmare a săvârşirii de infracţiuni pe linia proxenetismului.
 
În concret, membrii grupului au recrutat persoane de sex feminin vulnerabile, cu o situaţie materială precară, în special din localităţile rurale de pe raza judeţelor Sibiu şi Mureş, pe care le-au constrâns  atât fizic cât şi psihic la practicarea prostituţiei  în mai multe localităţi de pe teritoriul Germaniei, Austriei sau Elveţiei.
 
De asemenea, s-a reţinut că  unul dintre suspecţi a racolat o  minoră în vârstă de 14 ani pe care a transportat-o la domiciliul său în vederea exploatării prin obligarea la practicarea prostituţiei.
 
Până în prezent au fost identificate  un număr de 18 persoane vătămate care au fost racolate, transportate şi exploatate prin practicarea prostituţiei în cluburi de noapte de pe teritoriul Austriei şi Gemaniei cât şi în mai multe localităţi de pe teritoriul României.
 
Suma de bani  obţinută de către suspecţi din activitatea infracţională  este de peste 120.000 de euro.
 
La sediul DIICOT- Biroul Teritorial Sibiu  au fost aduse, în vederea audierii,  un numar de 21 de persoane.
 
Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Hunedoara și  Serviciului pentru Acțiuni Speciale Sibiu.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de către  Direcția Operațiuni Speciale și  Departamentul pentru Informații și Protecție Internă.
 
La acțiune au participat jandarmi din cadrul IJJ Sibiu și IJJ Hunedoara.
 
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii