Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:18 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții într-un dosar penal de contrabandă. Ce au găsit anchetatorii în locuințele suspecților (video)

ro

24 Jun, 2019 10:31 2236 Marime text
Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brașov - Serviciul de Investigare a Criminalitații Economice, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria  Brașov, au efectuat 14 percheziţii, la data de 22 iunie a.c., în județele Brașov, Covasna și Suceava, într-un dosar penal de contrabandă.
 
Potrivit Poliției Române, activitățile s-au desfășurat la locuințele mai multor persoane cu privire la care exista bănuiala că, în perioada martie-iunie 2019, ar fi deținut la domiciliile lor și ar fi vândut către diverse persoane din municipiul Brașov și din localitățile învecinate țigări de proveniență Ucraina, fără timbru de accizare, deși cunoșteau faptul că acestea provin din contrabandă.
 
În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate  aproximativ 7.600 de pachete de țigări (peste 150.000 de țigarete de contrabandă),  precum și 574 de litri de alcool, nemarcat fiscal cu timbru de acciză, pentru care nu există documente legale de proveniență și care era deținut în afara antrepozitului fiscal.
 
De asemenea, au fost indisponibilizați 43.000 de lei, cu privire la care există indicii că provin din comercializarea ilegală de țigări.
 

„Polițiștii au condus la audieri șase persoane, iar, în urma probatoriului administrat, au reținut, pentru 24 ore, doi bărbați, de 51, respectiv 52 de ani, din județul Suceava și județul Brașov.
 
Aceștia au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Brașov, iar, la data de 23 iunie a.c., Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov a dispus, față de ei, măsura controlului judiciar.
 
Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, Serviciului Criminalistic Brașov, Poliției Municipiului Brașov, serviciilor pentru acțiuni speciale Brașov și Covasna, Serviciului de Investigare a Criminalitații Economice Suceava și jandarmilor din cadrul I.J.J. Suceava” - au transmis polițiștii.



Sursa foto+video: Poliția Română
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii