Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:49 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 2 Percheziții, din care una la o redacție de ziar. Cristian Burci, ridicat

ro

27 Apr, 2016 08:16 2237 Marime text
 
În această dimineaţă, procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Olt l-au ridicat pe afaceristului Cristian Burci, într-un dosar în care se efectuează patru percheziții. Menţionăm că dintre acestea are loc la o redacție de ziar, potrivit presei din Bucureşti.
 

UPDATE 2, ora 22.03:

Au fost făcute primele rețineri în dosarul în care este implicat Cristian Burci. Astfel, Ion Dinoiu şi Stancu Vilson au fost reţinuţi pentru 24 de ore, în timp ce Burci este audiat în continuare de către procurori, porivit știripesurse.ro. De asemenea, la audieri a fost adus şi un fost director al Romvag Caracal, Ion Dinoiu, precum şi alte persoane apropiate lui Cristian Burci. 

UPDATE 1


Din actele de urmărire penală efectuate până la această dată, a rezultat faptul că membrii grupului de criminalitate organizată, prin activitatea desfăşurată în perioada 2006 şi până în prezent, au creat un prejudiciu prin abuz în serviciu şi delapidare în valoare de 7.099.000 euro şi 3.811.756 lei.

În aceeaşi perioadă, prin introducerea în circuitele comerciale de persoane şi societăţi comerciale la care deţineau acţiuni sau erau deţinute în totalitate de persoane apropiate, membrii grupului de criminalitate organizată au reuşit să recicleze diferite sume de bani, care proveneau din infracţiuni, în cuantum de 18.099.000 euro şi 3.811.756 lei.

În ceea ce priveşte infracţiunea de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală, grupul de criminalitate organizată, condus de suspectul B.C.-I.prin ascunderea sursei impozabile sau taxabile şi evidenţierea în actele contabile sau în alte documente contabile a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive, au creat un prejudiciu statului român în sumă de 25.646.825 lei.

La sediul DIICOT Olt vor fi duse 12 persoane.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii