Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:05 18 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patru migranţi, opriţi în timp ce intenţionau să intre ilegal în România (galerie foto)

ro

28 Sep, 2016 11:37 730 Marime text
Ieri, în jurul orei 19.30, acţionând în baza unei informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Oraviţa, judeţul Caraş-Severin, în cooperare cu poliţişti de la Secţia 8 Poliţia Oraviţa, au depistat în vegetaţia de la marginea localităţii Mercina, judeţul Caraş-Severin, în apropierea frontierei cu Serbia, trei persoane de sex masculin care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

Persoanele au fost conduse la sediul Poliţiei de Frontieră Oraviţa pentru continuarea cercetărilor. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că doi dintre ei sunt cetăţeni kosovari şi unul albanez,  cu vârste cuprinse între 23 şi 30 de ani. La cercetări, aceştia au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia în România, pe jos, cu intenţia de a ajunge în Germania.
 
Şi poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Jimbolia, acţionând în baza unei informaţii, au depistat în localitatea Cărpiniş, judeţul Timiş, un cetăţean sirian, care nu îşi justifica prezenţa în zonă. Acesta a declarat că este din Siria, are 16 ani şi a solicitat azil în România, urmând a fi predat Centrului de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Timişoara.
 
Poliţiştii de frontieră au întocmit, în cele două cauze, lucrare penală pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat, totodată fiind anunţate şi autorităţile sârbe în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie, arată un comunicat al Poliției de Frontieră.

Ti-a placut articolul?

Comentarii