Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:39 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patru asociaţii româneşti, premiate de Ambasada Franţei

ro

09 Nov, 2018 21:42 1035 Marime text

Institutul pentru Dezvoltarea Evaluării în Educaţie, Asociaţia "Sprijinirea Integrării Sociale", Asociaţia "Funky Citizens" şi Asociaţia "SOS Satele Copiilor" sunt câştigătoarele unui apel de proiecte destinat societăţii civile implicate în susţinerea drepturilor şi libertăţilor copiilor şi a egalităţii de gen, organizat de Ambasada Franţei în România, informează Agerpres.ro. 

Premiile, care constau în subvenţii în valoare de patru mii de euro, au fost decernate în cadrul unei ceremonii care a avut loc, vineri, la Reşedinţa Franţei, în prezenţa ambasadorului Michele Ramis, informează un comunicat al misiunii diplomatice, transmis AGERPRES.

Michele Ramis "a salutat dinamismul asociaţiilor din România care vin cu numeroase iniţiative şi joacă un rol important în mobilizarea şi structurarea vieţii publice din România", arată sursa citată.

"Toţi cunoaştem puterea ideilor. Ele pot conţine prejudecăţi şi pot reprezenta obstacole dificil de depăşit în dezvoltarea individuală sau colectivă, dar pot aduce, de asemenea, energii pozitive, creative şi pot răspândi în opinia publică bunăvoinţă, respect şi solidaritate", a declarat Michele Ramis, citată în comunicat.

Institutul pentru Dezvoltarea Evaluării în Educaţie a fost premiat pentru un proiect de educaţie, sensibilizare şi formare a studenţilor, părinţilor şi profesorilor lor în domeniul egalităţii de gen şi educaţiei sexuale, în judeţul Argeş.

Asociaţia "Sprijinirea Integrării Sociale" a fost premiată pentru un proiect de consolidare a capacităţii serviciilor sociale ale Sectorului 6 din Bucureşti şi de îmbunătăţire a comunicării între familiile aflate în situaţii de risc şi instituţiile care se ocupă de combaterea abuzurilor asupra copiilor.

A fost, de asemenea, premiat proiectul Asociaţiei "Funky Citizens" de creare a unui suport educaţional civic online dezvoltat de şi pentru fete, pentru a le sprijini în realizarea ambiţiilor lor profesionale, punându-le în legătură cu femei de succes din România.

Al patrulea premiu a fost acordat Asociaţiei "SOS Satele Copiilor România" pentru proiectul-pilot care vizează stabilizarea unui mecanism comun de raportare a situaţiilor de maltratare sau a informaţiilor de interes identificate în cadrul structurilor organizaţiei. De altfel, acest proiect completează proiectul elaborat de Ambasada Franţei în România şi de magistratul de legătură al cărui obiectiv este realizarea unui protocol interinstituţional de cooperare privind abuzul asupra copilului.

Acest apel de proiecte are ca obiectiv combaterea prejudecăţilor şi a stereotipurilor care împiedică dezvoltarea şi abilitarea tinerilor, în special a fetelor, în scopul unei schimbări a normelor sociale şi comportamentale şi prin încurajarea autorităţilor publice să ţină seama de preocupările lor în dezvoltarea politicilor care îi privesc.


Sursa foto: adevarul.ro 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii