Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:48 20 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participanţii la internshipul organizat de Guvern, încurajaţi de ministrul Maria Ligor

ro

25 Jul, 2016 16:46 1008 Marime text
Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Maria Ligor, a participat astăzi, 25 iulie 2016, la ceremonia de inaugurare a Programului de Internship al Guvernului 2016.

În mesajul adresat celor 200 de stagiari care participă la a IV-a ediție a programului, ministrul delegat i-a încurajat pe cei prezenți să profite din plin de oportunitatea pe care o reprezintă stagiile în administrație și în general voluntariatul, astfel încât să poată face mai târziu alegeri în cunoștință de cauză în privința traiectoriei profesionale pe care se vor înscrie. Pornind de la propria experiență, ca fost stagiar la instituțiile europene, le-a recomandat să analizeze cu seriozitate opțiunea de a se alătura administrației, o opțiune viabilă.

„După finalizarea studiilor și a stagiilor pe care le-am făcut la Secretariatul General al Parlamentului European și la Consiliul Europei, am ales să revin acasă și să lucrez în diplomație. Am ales să încerc. Și în ciuda dificultăților, nu am regretat nici un moment, pentru că am avut șansa să contribui la realizarea unui proiect fundamental al societății române, aderarea la Uniunea Europeană”, a declarat ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Maria Ligor.


Programul oficial de Internship al Guvernului se va derula în perioada 22 iulie – 22 septembrie 2016 și va avea ca obiectiv implicarea tinerilor performanți în activitățile Guvernului, pentru dobândirea de către aceștia a experienței și cunoștințelor practice. Ediția a IV-a a programului se desfăşoară la Guvern, la 43 de instituţii gazdă: 20 de ministere şi agenţii aflate în subordinea ministerelor, iar stagiarii provin de la 20 de universităţi româneşti şi 32 de universități din Europa. În cadrul Ministerului Afacerilor Externe își vor desfășura activitatea 10 dintre cei 200 de stagiari.

 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii