Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:58 14 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parteneriatul Rompetrol și SMURD continuă pentru salvarea de vieți omenești

ro

21 Apr, 2015 12:10 841 Marime text
Rompetrol Rafinare, parte a KMG International, continuă alături de Fundaţia pentru SMURD şi Inspectoratul General de Aviaţie (IGAv) parteneriatul pentru susţinerea intervenţiilor medicale de urgenţă pe cale aeriană, a deplasării personalului şi transportarea victimelor. Valoarea investiției companiei în cei 6 ani de parteneriat depășește 850.000 USD.

„Suntem alături de salvatori, fie ei oameni sau instituții și ne implicăm de mai mulți ani în dezvoltarea sectorului de sănătate din România, prin acest parteneriat și altele asemănătoare. Ca exemple – anul acesta am finalizat modernizarea și dotarea cu aparatura a dispeceratului integrat ISU-Ambulanţă Neamţ, în 2013 am contribuit la înființarea primului centrul regional de pregatire in primul ajutor calificat si descarcerare din zona Dobrogea, iar angajamentul nostru pe termen lung față de societate și comunități continuă și în anii următori”, declară Azamat Zhangulov, Vicepreședinte Senior al KMG International, după cum se arată într-un comunicat de presă remis azi redacţiei.

"Implicarea responsabilă a Rompetrol Rafinare în sprijinirea activităţii desfăsurate cu elicopterele SMURD înseamnă, în fiecare an, o colaborare de impact, care conduce în mod cert la salvarea unui număr mai mare de vieți omenești. Activitatea aero-medicala a SMURD este una destinată asigurării intervențiilor de urgență, de înaltă competență, pentru toți pacienții aflați în stare critică. Această activitate nu ar fi fost posibilă fără colaborarea directă cu Inspectoratul General de Aviație şi va fi mult mai consistentă prin sprijinul acordat de Rompetrol”, a declarat Raed Arafat, Președintele Consiliului director, Fundația pentru SMURD, conform comunicatului citat.

Carburantul JetA1 este folosit pentru operarea elicopterelor și avioanelor, și este produs de Rafinăria Petromidia începând cu anul 1984, fiind certificat conform standardelor din domeniu.

Ti-a placut articolul?

Comentarii