Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:05 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parlamentarii, în vacanţă electorală Avizele privind urmărirea penală a foştilor miniştri din Dosarul Microsoft şi ordonanţa traseismului, lăsate în aşteptare

ro

06 Oct, 2014 07:47 1601 Marime text
Senatorii şi deputaţii au intrat de astăzi în vacanţă electorală, lăsând în aşteptare dezbaterea legilor, ei fiind în teritoriu pentru campania privind alegerile prezidenţiale din noiembrie. 
Parlamentarii aveau de analizat proiecte importante precum avizul pentru începerea urmăririi penale a trei foşti miniştri implicaţi în dosarul Microsoft, dar şi ordonanţa de urgenţă privind traseismul aleşilor locali, informează Digi 24.

Procurorii DNA aşteaptă de la Senat avizul pentru a putea începe urmărirea penală a foştilor miniştri Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu.

Comisia juridică ar trebui să ia o decizie înaintea datei de 15 octombrie. Nu se ştie dacă senatorii vor fi chemaţi din campania electorală, astfel că  plenul pentru avizul începerii urmăririi penale va fi făcut undeva după 16 noiembrie, informează Digi 24.

Aceeaşi situaţie şi la Camera Deputaţilor, de unde DNA a cerut aviz pentru începerea urmăririi penale pentru fostul ministru Valerian Vreme, implicat în Dosarul Microsoft.

Senatorii au mai lăsat în aşteptare alte două ordonanţe de urgenţă.

Prima, este ordonanța privind traseismul aleşilor locali, care a fost respinsă în primă fază la Camera Deputaţilor. Cealaltă este ordonanţă privind secţiile de vot speciale, desfiinţate de Guvern pentru acest scrutin.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii