Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:47 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parapantist mort la Costineşti „Ca şi cum ai intra pe contrasens pe un drum aglomerat”

ro

19 Aug, 2011 16:47 1839 Marime text
Un braşovean în vârstă de 48 de ani a murit ieri în staţiunea Costineşti, în urma unui accident de parapantă. Bărbatul se afla împreună cu familia, la mare. Un parapantist cu experienţă a analizat zborul pentru evz.ro şi a stabilit posibilele cauze ale tragediei. Acesta s-a dus în zona numită Golful Francezului, potrivită pentru un zbor cu parapanta. După decolare, din cauze necunoscute încă, aparatul de zbor s-a întors spre panta de decolare, izbindu-l violent pe bărbat, care a murit instantaneu. Parapanta l-a mai purtat, însă, prin aer, până în apropierea mănăstirii din Costineşti, unde s-a prăbuşit.

Zeci de turişti, dar şi familia bărbatului, au privit neputincioşi cum sportivul se duce spre pământ cu o viteză ameţitoare. Măicuţele au ieşit să-i acorde primul ajutor, dar au descoperit că murise deja. Criminaliştii, împreună cu un procuror, anchetează acum cauzele producerii acestei tragedii.

"După bănuielile mele, văzând şi simularea accidentului, am două teorii: fie la decolare parapantistul a avut o închidere asimetrică (din cauza curenţilor de aer şi a unei eventuale lipsă de experienţă, aripa s-a pliat, la unul dintre capete, spre interior). Acest lucru a dus la întoarcerea bruscă, cu vânt de spate, spre panta de decolare. A te întoarce cu faţa la faleză, cu vânt de coadă, seamănă cu a intra pe contrasens cu viteză pe o şosea aglomerată.

Cu alte cuvinte, este o chestie pe care nu o faci decât dacă dormi la volan, ai ameţit, faci infarct, esti băut sau îţi distrage cineva atenţia. Sau poate nu a mai zburat în viaţa lui", a declarat pentru evz.ro Gheorghe Mureşan, un parapantist cu experienţă.

http://www.evz.ro/detalii/stiri/accident-de-parapanta-costinesti-ca-si-cum-ai-intra-pe-contrasens-pe-o-sosea-aglomerata-9.html#ixzz1VSzJXk5h

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii