Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:23 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Paradă a portului popular şi spectacol de colinde Festivalul Naţional de Datini şi Obiceiuri de Iarnă a început la Cumpăna

ro

15 Dec, 2013 11:11 1711 Marime text
Primăria şi Consiliul Local al comunei Cumpăna a organizat azi cea de-a XI-a ediţie a Festivalului Naţional de Datini şi Obiceiuri de Iarnă intitulat „După datina străbună”.

Manifestarea culturală a fost deschisă în această dimineaţă cu o paradă a portului popular şi a tradiţiilor străbune, care s-a desfăşurat de la Troiţa situată la intrarea în localitate, până în centrul comunei, la Casa de Cultură.

Participanţii laeveniment au fost întâmpinaţi aşa cum se cuvine: cu mere, nuci şi covrigi. Printre cei prezenţi se află şi primarului comunei Peştera, Valentin Varbie, dar şi primarul comunie Hăneşti din judeţul Botoşani.

La festival participă ansambluri folclorice din toate zonele etnografice ale ţării: Bucovina, Maramureş, Oltenia, Moldova, Muntenia, Banat, Crişana, Transilvania şi Dobrogea.

În sala Casei de Cultură, începând cu ora 11.00, ansamblurile folclorice vor prezenta un minunat spectacol de datini şi obiceiuri de iarnă specifice judeţelor pe care le reprezintă: Argeş, Gorj, Botoşani, Alba, Ialomiţa, Călăraşi, Braşov, Tulcea, Bacău, Brăila, Maramureş, Cluj, Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii