Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:46 14 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Organizatorii NEVERSEA şi Asociaţia ARCHÉ se vor implica în proiectul de restaurare al Cazinoului!

ro

14 Mar, 2018 14:48 816 Marime text
În data de 16 ianuarie, Cazinoul din Constanța a fost inclus de Europa Nostra, federația paneuropeană a societății civile dedicată salvgardării patrimoniului cultural, în lista scurtă a programului 7 Most Endangered, listă ce cuprinde cele mai periclitate 12 situri din Europa. Programul 7 Most Endangered identifică monumente și situri din Europa aflate în pericol de distrugere și mobilizează parteneri publici și privați, pe plan local, național și european, pentru a găsi un viitor viabil pentru acestea. În acest context considerăm că este foarte important ca eforturile administrației locale să se conjuge cu cele ale societății civile din partea căreia s-au evidențiat inițiative pozitive odată cu includerea Cazinoului printre cele mai periclitate 12 situri din Europa.Primăria Constanța, Asociația ARCHÉ și reprezentanții festivalului NEVERSEA organizează mâine o conferință de presă care are ca temă situația Cazinoului.
Evenimentul va avea loc la Sala Ovală a Instituţiei Prefectului judeţul Constanţa, în prezența lui Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța, a reprezentaților Asociației ARCHÉ și a reprezentanților festivalului NEVERSEA.
Cu această ocazie va fi  anunțată şi lista finală a celor mai periclitate 7 situri din Europa, precum și planurile conturate pentru salvgardarea Cazinoului din Constanța.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii