Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:40 16 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Organizarea alegerilor, principalul obiectiv al lui Dragoș Tudorache

ro

07 Sep, 2016 18:15 808 Marime text
Noul ministru al Afacerilor Interne, Dragoș Tudorache, a anunțat că va fi creată o structură de coordonare al cărei obiectiv principal va fi organizarea alegerilor.

„Începând de mâine voi crea o structură de coordonare care să aibă organizarea alegerilor ca obiectiv principal, o structură de comandă care va ține și legătura cu Autoritatea Electorală Permanentă, dar în același timp, o structură care să poarte un dialog continuu, constant cu partidele politice, care sunt actorii principali ai următoarelor trei luni. Obiectivul meu în acest domeniu este să mențin neutralitatea și echidistanța totală a acestui minister, a tuturor celor care lucrează în acest minister până la alegeri. Este un mesaj foarte clar pe care l-am dat și colegilor din structura de comandă, pentru a-l da mai departe celor din subordinea lor”, a spus Dragoș Tudorache. Totodată, a anunțat că va transmite acest mesaj și prefecților în zilele următoare.

„E clar că pentru acest Guvern și pentru mine personal în următoarele trei luni este esențial să asigurăm o pregătire a procesului electoral fără sincope. Competența Autorității Electorale Permanente este limpede, dar Ministerul de Interne trebuie să ajute, să susțină toate activitățile care urmează să fie derulate de acum și până în decembrie. Săptămâna trecută în Guvern au fost adoptate hotărârile privind calendarul de desfășurare a procesului electoral, precum și toate măsurile care urmează să fie întreprinse, multe dintre ele măsuri care revin Ministerului de Interne”, a precizat Tudorache.

„Şi din partea acestui minister vreau să mă asigur că vom pune la dispoziţie resursele ministerului pentru a combate toate fenomenele de criminalitate la codul silvic, indiferent că ele privesc persoane fizice sau persoane juridice. Şi, mai mult, voi manifestă toleranţă zero la situaţiile în care se dovedeşte că oameni dintre cadrele Ministerului de Interne sunt implicate în astfel de reţele de infracţionalitate. Acolo unde astfel de suspiciuni apar, sau mai rău decât atât, sunt dovedite, toleranţă mea pentru astfel de comportamente va fi zero. Şi dau astfel şi un semnal celor care poate sunt implicaţi în astfel de reţele să se gândească foarte serios în perioada următoare”, a spus Dragoş Tudorache.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii