Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:07 17 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Opinia preşedintelui PNL Klaus Iohannis cu privire la decizia ÎCCJ "Sunt la dispoziția justiției pentru că nu am nimic de ascuns și nu mă tem de nimic"

ro

30 Sep, 2014 15:00 849 Marime text
Preşedintele PNL Klaus Iohannis a dat astăzi un comunicat de presă publicităţii, comunicat în care îşi arată părerea cu privire la decizia de astăzi a Înaltei Curţi de casaţie şi Justiţie în cazul dosarul de incompatibilitate în care este cercetat.
 
„Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție de astăzi este una normală și în concordanță cu noul Cod de Procedură Civilă. Hotărârea ÎCCJ înseamnă, de fapt, că un termen pentru judecarea pe fond a recursului înaintat de Agenția Națională de Integritate va fi stabilit în intervalul următor
 
În acest moment nu există nicio stare de incompatibilitate în ceea ce mă privește. Singura hotărâre a unei instanțe referitoare la această speță este cea a Curții de Apel Alba, conform căreia raportul ANI a fost invalidat. Tocmai din acest motiv, am toată încrederea că oricare altă instanță de judecată s-ar pronunța în acest caz, soluția va rămâne neschimbată.
 
Din respect pentru români, mi-aș fi dorit totuși ca această speță să fi fost lămurită definitiv înainte de debutul campaniei pentru prezidențiale pentru a nu putea fi folosită de către contracandidații mei ca temă de atac, în lipsă de alte argumente.  Vreau o confruntare electorală bazată pe proiecte, pe programe concrete și nu o bătălie viciată de subiecte false, irelevante pentru cetățeni.
 
Sunt la dispoziția justiției pentru că nu am nimic de ascuns și nu mă tem de nimic. Sunt nevinovat, am câștigat în prima instanță, la Curtea de Apel Alba, și nu am niciun motiv să cred că Înalta Curte de Casație și Justiție va da un alt verdict.
 
Candidatura mea este una fermă și definitivă, nimic nu se mai poate schimba din acest punct de vedere. Biroul Electoral Central a validat deja toate candidaturile, numele meu se va regăsi pe buletinul de vot și îi aștept pe toți românii care cred în România lucrului bine făcut să vină la urne.  Am pornit pe acest drum și merg pe el până la capăt. Am o viziune pentru România următorului deceniu și este datoria mea față de concetățeni să fac tot posibilul ca această viziune să devină realitate.”

Ti-a placut articolul?

Comentarii