Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:39 08 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Klaus Iohannis va convoca săptămâna viitoare partidele şi formaţiunile parlamentare la consultări

ro

05 Oct, 2021 18:18 707 Marime text
  • Declarație de presă susținută de președintele Klaus Iohannis. 
Preşedintele Klaus Iohannis a, anunţat, astăzi că va convoca săptămâna viitoare partidele şi formaţiunile parlamentare la consultări, după ce moţiunea de cenzură iniţiată de PSD împotriva Guvernului Cîţu a fost adoptată de plenul reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor. 

„Trist, dar adevărat. Cuvântul care caracterizează cel mai bine România de astăzi este cuvântul „criză”. Suntem într-o criză a sistemului de sănătate publică, suntem în plină pandemie. (...) suntem într-o criză a prețului la energie. O criză care este și europeană, și globală. 

De lucru ar fi suficient pentru politicieni... (...) dar ce s-au gândit politicienii noștri? Să mai adauge o criză. O criză a guvernării. În acest fel, astăzi, în Parlamentul României (...) a fost votată o moțiune de cenzură împotriva Guvernului. 

Politicienii s-au obișnuit să se arate unul pe celălalt cu degetul. Oamenii nu știu ce să mai înțeleagă. Este o situație complicată. (...) 

Politiceni cinici, unii purtând masca reformismului, alții clamând grija pentru români și așa mai departe. 

Haideți să vedem totuși ce s-a întâmplat dincolo de aceste declarații.

USR a fost parte din coaliția de guvernare. USR a plecat din guvern și a votat împreună cu PSD și AUR moțiunea de cenzură de astăzi. Astea sunt faptele, restul este discurs politic sau demagogie sau cum doriți să-i spuneți.

Acum suntem în situația de a trebui să găsim o soluție.

Trebuie să găsim o soluție, România trebuie să fie guvernată. (...) așadar, este nevoie de soluții și este momentul pentru decizii mature (...) din partea politicienilor, din partea partidelor politice.


Pentru a da timp partidelor politice să se întrunească (...) să găsească abordări mature și să vină cu ele la consultări, (...) voi convoca consultări cu partidele politice de abia săptămâna viitoare”, a declarat președintele României, Klaus Iohannis. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii