Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:39 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Operatorii din Portul Constanţa “Master Plan-ul are la bază date eronate şi false”

ro

04 Feb, 2015 20:00 1556 Marime text
Organizaţia Patronală "Operatorul Portuar" cere consultări pentru Master Plan-ului Portului Constanţa. Operatorii au remis azi un comunicat în care arată că documentul a fost realizat fără consultarea comunităţii portuare, se bazează pe date eronate şi prezintă soluţii nefundamentate, conform Mediafax.
 
"Master Planul Portului Constanţa a fost întocmit fără consultări prealabile între compania care administrează Portul Constanţa (CN APMC) şi comunitatea portuară şi, prin urmare, strategiile şi soluţiile investiţionale propuse nu au avut în vedere realităţile existente la nivelul portului şi nici necesităţile reale de dezvoltare ale celui mai mare port al României de la Marea Neagră. Mai mult decât atât, Organizaţia Patronală apreciază că elementele, datele şi informaţiile pe care consultantul le-a avut la baza întregii strategii propuse au fost eronate şi false, iar soluţiile identificate sunt lipsite de fundamente economice, tehnice şi legale", se arată într-un comunicat al organizaţiei care reuneşte mai multe companii active în domeniul portuar.

Pe de altă parte, varianta documentului publicată pe site-ul Agenţiei Naţionale a Protecţiei Mediului (ANPM) în decembrie nu ţine cont de premisele şi principiile de bază ce se regăsesc în varianta Master Plan-ului General de Transport al României dată publicităţii în luna martie a anului trecut, potrivit sursei citate.

Astfel, în aceste condiţii, organizaţia spune că a formulat şi transmis observaţii Ministerului Transporturilor şi Companiei Naţionale "Administraţia Porturilor Maritime" (CN APMC), a solicitat clarificări şi a cerut lansarea documentului în dezbatere publică.

"Operatorul Portuar" reuneşte 34 de companii în cadrul cărora îşi desfăşoară activitatea peste 6.000 salariaţi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii