Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:09 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Operațiune de salvare în masivul Bucegi. Mai mulți turiști au rămas blocați pe trasee care nu sunt destinate practicării sporturilor de iarnă

ro

18 Feb, 2018 21:12 1564 Marime text
Mai mulţi turişti au rămas blocaţi duminică seara pe trasee din masivul Bucegi care nu sunt destinate practicării sporturilor de iarnă, jandarmii montani acţionând pentru recuperarea şi coborârea acestora, conform Agerpres.ro. 
 
Potrivit Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Prahova, un avocat din Bucureşti care a coborât pe schiuri de la Cota 2000 din Sinaia a rămas blocat în Canionul Peleş, la cota 1500.
 
Se pare că bărbatului îi este frică să înainteze, astfel că jandarmii montani au plecat pe munte pentru a-l recupera.
 
Alţi şase turişti care au vrut să coboare prin pădure pe schiuri de la Cota 1400 din Sinaia au rămas blocaţi pe Valea Peleşului, ei urmând să fie aduşi de jandarmi prin tehnici de alpinism în condiţiile în care traseul este unul foarte dificil.
 
Turiştii făceau schi şi snowboard pe trasee care nu sunt destinate practicării spoturilor de iarnă şi care sunt cu atât mai dificile cu cât stratul de zăpadă măsoară peste 1,5 metri, iar în anumite zone este pericol de avalanşă.
 
La aceste acţiuni participă zece jandarmi.

Sursa. Agerpres.ro. 
Sursa foto: Google Maps
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii