Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:50 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Operaţia instructorului din aeronoava Diamond Aircraft 42, prăbuşită la Tuzla, premieră pentru Constanţa. Cine l-a operat (video)

ro

22 Feb, 2019 10:57 6396 Marime text
Potrivit managerului Spitalului Judeţean Constanţa, Cătălin Grasa:

„Am organizat conferinţa de presă să vă spunem ce s-a întâmplat cu victima accidentului de avion ce a avut loc pe aeroportul Tuzla de ieri. La ora 16:50 pacientul a ajuns cu elicopterul SMURD adus în UPU, în camera de resuscitare. A fost preluat de echipa de gardă. Din acel moment au început, pe lângă tratamentul de stabilirare, au început investigaţiile. Computerul tomograf ne-a pus în evidenţă prezenţa unui hematom periaortic cu hemopericard, fracturi costale pe stângă, hemotoracs bilateral minim pe ambele părţi. De asemenea, avea contuzii faciale, fractură piramidă nazală, maxilar şi scapulă dreaptă. Atunci, pe acel hematom s-a ridicat suspiciunea de ruptură de aortă şi echipa de gardă, cu domnul doctor Militaru, a putut interveni în scurt timp. La o oră şi jumătate era în blocul operator şi a început intervenţia chirurgicală”, a menţionat managerului Spitalului Judeţean Constanţa, Cătălin Grasa.

 

„Am primit un pacient politraumatizat, în accident de avion, cu suspiciunea de ruptură de aortă. L-am trimis direct în sala de operaţii, l-am deschis prin toracotomie. Asta era leziunea care îi cauza moartea în doar câteva minute dacă nu interveneam. Se produce prin accidente de maşină, cel mai des, sau avion. 80% mor la faţa locului. Am găsit o aortă cu vase complet ruptă. Am reuşit să îi pun o bucată de proteză. Funcţionează, este în reanimare, încă intubat, dar conştient. Mişcă mâinile şi picioare şi vom vedea evoluţia următoare. Să sperăm că va fi bine. Intervenţia a durat vreo trei ore. Ortopedul a fost în sală după ce am rezolvat problema acută. Ortopedic, are facturi minore, care nu îi pun în pericol viaţa. Îl ţinem intubat în continuare, mâine dimineaţă îi facem un CT de control. Evoluţia este bună„ , a menţionat doctorul Marius Militaru.


Amintim că, o aeronavă Diamond Aircraft 42 s-a părbușit în localitatea Tuzla, județul Constanța.

Potrivit informațiilor, în avion s-ar afla un instructor și un elev. Elevul a decedat, în ciuda eforturilor medicilor.

Potrivit Regional Air Services, aeronava efectua un zbor de instruire.

S-au luat toate masurile impuse de planul de raspuns la situatii de urgenta pentru accidente aeronautice. În prezent, incidentul este investigat de autoritătile cu competente specifice.

Ca urmare a accidentului care a avut loc în data de 21 februarie 2019, la ora 16.03, pe aeroportul din Tuzla - în care a fost implicata o aeronava de tip Diamond 42 – este conformat  decesul unuia dintre piloti.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii