Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:13 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Onaca, consul al Republicii Bangladesh “Sunt primul consul al Republicii în această regiune”

ro

28 Jun, 2011 01:01 2501 Marime text

onaca-scafandru.jpgDorel Constantin Onaca a fost învestit în funcţia de Consul General al Republicii Bangladesh în România pe 10 iunie, la propunerea primului ministru al Republicii, Şeic Hafina. "Ministrul şi-a dat seama că pot să salvez oriunde în lume marinari în mâinile piraţilor", a spus Onaca.

Potrivit celor declarate de proaspătul reprezentant al unei comunităţi de câteva mii de locuitori ai republicii, numirea a fost onoare şi o recunoaşte a muncii sale de salvare a românilor de pe navele răpite de piraţi în toată lumea. "Am participat direct la 75% din acţiunile de salvare a marinarilor din mâinile piraţilor care s-au desfăşurat în toată lumea. Sunt primul consul al Republicii în această regiune, până acum nu a mai fost un alt consul în această parte a Europei şi reprezint o populaţie a Bangladesh-ului de 170 de milioane de locuitori", ne-a spus Onaca.

Cât despre acţiunile de salvare a marinarilor răpiţi de piraţi în această zonă, de altfel foarte periculoasă, Onaca ne-a spus că de-a lungul timpului a salvat mulţi români şi nu numai. Prin exacuatrul semnat de ministrul Afacerilor Externe Theodor Baconschi a învestit cu sigiliul statului pe Onaca pe 10 iunie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • tepes 28 Jun, 2011 07:44 a iesit de sub fusta elenei udrea? o limba ceva?