Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:34 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial! După șase ani, Podul de la Agigea se redeschide circulației

ro

27 Nov, 2016 20:30 2335 Marime text
catalin homor seful cnair pe santierul podului vechi de la agigea va fi deschis traficul 616029Traficul de pe podul de la Agigea situat pe DN 39 se va redeschide luni, 28 noiembrie, ora 00.00, mai devreme cu trei săptămâni față de termenul estimat. Acesta se redeschide circulației, după circa șase ani de la începerea lucrărilor de reabilitare și după multe restricții de circulație, care au provocat haos pe litoral.
 
În acești șase ani de reabilitări, podul a fost închis total circulației în mai multe rânduri, creând haos pe litoral. Cei mai afectați au fost operatorii portuari, care foloseau podul pentru a-și transporta mărfurile din și spre portul Constanța. Închiderea a afectat și constănțenii care îl foloseau pentru a face naveta, dar și turiștii, pentru că s-a circulat cu restricții inclusiv în timpul sezonului estival.
 
Podul din Agigea a fost construit în numai trei ani (inaugurat în 1983), dar lucrările de reabilitare durează de șase ani.
 
Amintim că astăzi directorul General al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) SA, Cătălin Homor, a fost la Podul Agigea și a evaluat stadiul lucrărilor.
 
„Acest pod probabil va mai fi închis în luna martie pentru a finaliza lucrările la partea carosabilă”, a mai spus şeful CNAIR.
 
La mijlocul lunii noiembrie, CNAIR a anunţat că antreprenorul a finalizat de înlocuit şi ultimele două hobane ale podului şi se intrase astfel în ultima etapă a lucrărilor, cea de tensionare a ultimelor două rânduri din hobana A6. Reprezentanţii CNAIR anunţau atunci că de la 1 decembrie vom putea circula din nou pe podul care leagă municipiul Constanţa de staţiunile din sudul litoralului, traversând Canalul Dunăre-Marea Neagră, la Agigea.

Sursa foto: ZIUA de Constanța

Citește și

Cătălin Homor, şeful CNAIR, pe şantierul Podului vechi de la Agigea. Se deschide traficul! (galerie foto+video)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii