Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:17 19 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial de la Primăria Corbu. De ce nu există serviciu de salvamar pe plaja de la Corbu. Un adolescent și un militar s-au înecat la sfârșitul săptămânii trecute

ro

14 Jun, 2018 12:36 1032 Marime text
După evenimentele tragice de la sfârșitul săptămânii trecute, când un adolescent de 14 ani și un militari au murit înecați după ce au intrat în mare pe plaja de la Corbu, Primăria Comunei Corbu a transmis un comunicat în care explică de ce nu există serviciu de salvamar.
 

”Regretăm dispariția prin înec, pe plajă Corbu, a celor două persoane, băiatul de 14 ani, locuitor al comunei Corbu și caporalul din cadrul Forțelor Armate. Sincere condoleanțe familiilor” – se arată în comunicatul Primăriei Corbu, semnat de edilul Marian Gălbinașu.

 
În același document se arată că Primăria Corbu a cerut în mod repetat, de aproximativ 7-8 ani, Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, inițierea unui proiect legislativ de a prelua în administrare plaja aferentă comunei Corbu.
 

”Această plajă este domeniu public al statului, administrat de către ARBDD, plajă pentru care se percepe o taxa de acces. Nu este posibil să ne implicăm legal în ceea ce privește administrarea plajei respectiv — amplasarea toaletelor ecologice, amplasarea europubelelor de salubritate și a finanțării serviciului de salvamar. Plaja Corbu nu este declarată oficial, de către Ministerul Mediului, plajă turistică și nici nu este în intravilanul localității Corbu, în situația aceasta fiindu-ne imposibil să finanțăm serviciul de salvamar. Tocmai din aceste considerente, în urmă cu 5-6 ani, Consiliul Județean a finanțat timp de 3 ani Serviciul de Salvamar, însă ulterior, nefiind bază legală, au sistat finanțarea acestui serviciu. Toate aceste lucruri și baza legală a lor au fost transmise în decursul anilor și sunt cunoscute următoarelor instituții: Consiliul Județean Constanța, Instituția Prefectului- Constanța, Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, Administrația Rezervatiei Biosferei Delta Dunării. acesta nu este singurul incident de acest fel petrecut pe plaja Corbu, lucru pentru care fac un apel public către toate instituțiile statului să se implice în rezolvarea acestei situații, întrucât legislativ, la acest moment, comună Corbu nu poate rezolva această situație” – se arată în documentul semnat de primarul Marian Gălbinașu.

Reamintim că un copil de 14 ani și un militar aflat în misiune la Capu Midia au murit înecați în mare la sfăîrțitul săptămânii trecute. Din primele informații militarul ar fi sărit în apă să îl ajute pe adolescentul care striga după ajutor. 

Trupurile celor doi au fost aduse de valuri pe plaja de la Corbu, la distanță de peste 20 de km de locul în care au fost văzuți ultima dată. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii