Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:02 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial de la DIICOT Constanţa! Persoane bănuite de trafic de minori şi proxenetism, reţinute (document)

ro

21 Jun, 2018 14:52 3689 Marime text
Marţi, procurorii DIICOT Constanţa  au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 a inculpaţilor MÎRZEA DANIEL, GHIBAN PETRICĂ, DĂEANU MARIUS, STOICIU ION-EUGEN, SAMOILĂ ALEXANDRU-GABRIEL şi FLORIA GHEORGHE, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori şi proxenetism.

Potrivit rechizitoriului, există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2017  inculpaţii au  recrutat  mai multe tinere, printre care și două minore în vârstă de 14 respectiv 16 ani, de pe raza județului Constanța, pe care le-au exploatat sexual la stradă ori în diverse locații închiriate, obținând în acest mod beneficii patrimoniale de pe urma activității de prostituție.

   Cu ocazia percheziţiilor efectuate pe raza municipiului Constanța și  a orașului Ovidiu au fost identificate cele două minore traficate şi au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor 2 autoturisme de lux, sume de bani în lei și valută, precum și alte mijloace de probă de interes pentru cauză.

   Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța.

   Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

   Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Constanța și al jandarmilor.

"Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție", precizează procurorii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii