Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:54 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Octavian este scafandrul care şi-a pierdut viaţa în accidentul de la Stupina, judeţul Constanţa

ro

01 Feb, 2019 11:15 13876 Marime text

Octavian Costel Plopeanu este scafandrul militar care şi-a pierdut viaţa în cumplitul accident rutier produs în această dimineaţă la intrare în localitatea Stupina, judeţul Constanţa.

Bărbatul în vârstă de 42 de ani se întorcea de la Brăila, de la părinţii săi. Octavian locuia în Constanţa împreună cu soţia şi copilul.

Octavian era maistru militar la Scafandri Operaţii Speciale. În anul 2004, a absolvit Şcoala de Maistri Militari, specialitatea Motoare si Instalatii Electrice Navale. A absolvit Facultatea de Marină Civilă, specializarea Electromecanica în 2010 din cadrul Academiei Navală "Mircea cel Bătrân".

A primit în 2009 de la Liga Maistrilor Miltiari Marini Medalia Jubiliară însoţită de diploma de recunoştinţă.

Militarul a participat la trei operaţiuni în Afghanistan.

Reamintim că, în data de 01.02.2019, în jurul orei 7.45, un bărbat de 41 de ani a condus un autoturism pe DN 2A, dinspre Hârşova către Constanța şi ajungand la km 150, într-o curba deosebit de periculoasă la stânga, a pierdut controlul direcției catre stânga, a pătruns pe sensul opus de mers, unde a intrat in coliziune cu un autoturism condus de un bărbat de 61 de ani. In urma impactului a rezultat decesul la fața locului a conducatorului auto de 41 de ani și vătamarea corporală uşoara a celui de-al doilea conducător auto şi a unei femei, pasageră în al doilea autoturism, de 58 de ani.

UPDATE Oficial de la Forţele Navale:

Un militar de la Grupul Naval de Forțe pentru Operații Speciale care se afla în concediu de odihnă, în timp ce se deplasa cu autoturismul proprietate personală, pe drumul național DN 2A, la ieșirea din localitatea Stupina, și-a pierdut viața într-un accident.

Cauzele și împrejurările producerii accidentului sunt cercetate la fața locului de către organele competente. Maistrul militar Octavian Plopeanu avea 41 de ani, era absolvent al Școlii de Maiștri Militari de Marină „Amiral Ioan Murgescu”, promoția 2004 și era încadrat la Divizionul 164 Forțe Navale pentru Operații Speciale din anul 2007.

A executat trei misiuni în TO Afganistan, era căsătorit și avea un copil.

Conducerea Statului Major al Forțelor Navale își exprimă regretul pentru pierderea unui profesionist al Forțelor Navale pentru Operații Speciale și este alături de familia îndoliată.


Citeşte şi: LIVE Imagini de la eveniment Accident rutier grav la intrare în Stupina, judeţul Constanţa. Un militar de la forţele speciale, mort (galerie foto+video)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii