Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:04 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Obiecte din al II-lea război mondial, donate Muzeului Marinei Române Constanța. Acestea au aparținut unui veteran de război

ro

14 Jun, 2019 15:49 2524 Marime text
Astăzi, 14.06.2019,  Muzeul Național al Marinei Române, a primit din partea Asociatiei militarilor veterani și veteranilor cu dizabilitati sucursala Constanța și a lui George Rădulescu,  o sponsorizare în obiecte din al II - lea Război mondial.

Potrivit reprezentanților AMVVD Constanța, obiectele au aparținut veteranului de război, Stoica Valeriu(decedat), ce a fost marinar militar cu gradul de sergent pe nava "Amiral Murgescu".

„Nepotul sergentului Stoica Valeriu, George Rădulescu, absolvent al Academia Navală "Mircea cel Bătrân", și membru al AMVVD CONSTANTA, a dorit ca împreună să contribuim la completarea patrimoniul cultural al Muzeului Marinei Române!  Printre cele treizeci și trei de bunuri, se numără o medalie foarte rară și anume INSIGNĂ "PUITOARE DE MINE" și brevetul aferent, ordine de zi cuprinzând începerea luptelor navale, fotografii cu echipajul navei!  AMVVD Constanța încurajează astfel de gesturi impresionante de a pune la dispoziția publicului bunuri inestimabile, dar atât de valoroase pentru patrimoniul cultural al României! ” - au mai precizat reprezentanții AMVVD Constanța. 

Sursa foto: AMVVD Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii