Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:08 18 11 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă zi de protest Procurorii şi judecătorii protestează în faţa Judecătoriei Constanţa (video)

ro

01 Mar, 2019 12:19 1650 Marime text

Aproximativ 50 de procurori şi judecători protestează în aceste momente în faţa Judecătoriei Constanţa. Printre aceştia se află şi judecătorul Ciprian Coadă de la Curtea de Apel Constanța

Viorel Teliceanu, șeful Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța: "Ieşim încă o dată să ne exprimăm nemulţumirea faţă de adoptarea acestei nefericite OUG, care pune capac tuturor măsurilor luate dar deja este ultimul pas dincolo de care nu se mai poate trece, este ca o linie roşie care nu mai poate fi depăşită. Am decis împreună cu colegii din toată ţara, ca să vedeţi că nu există nicio ruptură, s-a încercat şi acreditarea acestei idei cum că ar fi o ruptură între judecători şi procurori. Nu există. Aceste măsuri nu fac decât să ducă la politizarea Ministerului Public fără nicio discuţie."

Ciprian Coadă, judecător la Curtea de Apel Constanța: "Marcăm într-un fel nemulţumirea noastră faţă de modul de adoptare acestei OUG. Pe deoparte, înţelegem să atragem atenţia opiniei publice cu privire la aceste condiţii referitoare la modul de legiferare prin ordonanţă nu sunt îndeplinite, pe de altă parte, înţelegem să ne facem auziţi şi să facem un apel la cei care guvernează că un act de legiferare trebuie să se bucure de o consultare publică, potrivit principiilor transparenţei decizionale."

La acțiunea de protest participă judecători atât de la Curtea de Apel, cât și de la Tribunalul Constanța.

La protestul magistraților participă și avocați din Baroul Constanța.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii