Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:27 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O îngheţată, va rog! Se pare că există o corelaţie între îngheţata preferată şi trăsăturile de personalitate (video)

ro

11 Jun, 2016 17:00 2377 Marime text
A venit vara... Căldură mare. Unul dintre alimentele consumate în cantităţi mari în toiul căldurilor este îngheţata. Bărbaţii preferă, de obicei, berea. Se pare că există o corelaţie între îngheţata preferată şi trăsăturile de personalitate. Această corelație a fost analizată de medicul neurolog Alan Hirsch, fondatorul „Smell and Taste Treatment and Research Foundation”.

Hirsch s-a folosit de mai multe teste de psihiatrie standardizate pentru a face corelările statistice între preferinţele în materie de îngheţată şi trăsăturile de personalitate nu atât de evidente pe care le are individul. Există o zona din creier, lobul limbic, care este responsabil deopotrivă de trăsăturile de personalitate ale individului şi de preferinţele culinare ale acestuia. Hrisch a ales îngheţata că aliment de reper în studiu pentru că este un produs culinar foarte popular, fiind deseori asociată cu copilăria. Iată rezultatele cercetării:
 
Îngheţată de vanilie – impulsivitate
Îngheţată cu gust de vanilie este poate una dintre cele mai obişnuite preferinţe, iar cei care o adoră, care ar alege mai mereu îngheţată de vanilie în loc de altceva, sunt firi energice şi deseori impulsive, fiind dispuse să-şi asume riscuri, persoane care se bazează mai mult pe intuiţie decât pe logică.
 
Îngheţată de căpşuni – introvertit
Iubitorii de îngheţată cu gust de căpşuni sunt, de regulă, toleranţi, devotaţi, dar şi introvertiţi.
 
Îngheţată de ciocolată – puşi veşnic pe flirt
Persoanele care adoră îngheţată de ciocolată simplă sunt seducători. Practic, le place să farmece oamenii cu felul lor de a fi, să le atragă atenţia, să flirteze, având firi puternic seducătoare.
 
Îngheţată de ciocolată cu mentă – argumentativi
Amatorii de îngheţată cu ciocolată cu mentă sunt foarte ambiţioşi, încrezători în forţele proprii şi argumentativi, fiind tipul de persoane care solicită şi oferă argumente logice pentru acţiunile lor, refuzând să facă ceva dacă nu înţeleg pe deplin firul logic.
 
Îngheţată de ciocolată cu nuci – agresivi
Persoanele care adoră îngheţată de ciocolată cu fel de fel de nuci au tendinţe de agresivitate în comportament, dar sunt totodată şi buni ascultători. Totuşi ţine de cât de mult întinzi coarda cu ei!
 
Îngheţată cu cafea – dramatici
Iubitorii gustului de îngheţată cu cafea sunt dramatici defel, trăiesc momentul, negândindu-se şi nefacandu-şi, de regulă, prea multe planuri de viitor.
 
Îngheţată de stracciatella – generoşi
Persoanele care tânjesc după bucăţelele de ciocolată din îngheţată de stracciatella sunt generoşi, competent şi cooperanţi.
 
Îngheţată cu crema de nuci pecan – conştiincioşi
Fanii îngheţate cu crema de nuci pecan (butter pecan) au firi conştiincioase, fiind obişnuiţi să depună tot efortul de care sunt ei capabili pentru a face treburile bine. Totodată, sunt foarte respectuoşi, dar şi temători că prin acţiunile şi gesturile lor ar putea în vreun fel să rănească sentimentele cuiva.
 
Până una alta, haideţi să vedem cum se face îngheţata în India. 

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii