Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:04 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O fetiță de doi ani, victima infecției cu Ebola

ro

25 Oct, 2014 16:36 1935 Marime text
O fetiță de doi ani din Mali, infectată cu virusul Ebola,  a murit, au anunțat vineri oficiali din această țară, la puțin timp după ce Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că este posibil ca multe persoane să fi fost expuse maladiei, întrucât fetița a călătorit sute de kilometri de-a lungul țării după infectare, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Fetița de doi ani a călătorit împreună cu bunica ei sute de kilometri cu autobuzul din Guineea, prin capitala Mali și până în orașul Kayes din vestul țării, unde a fost diagnosticată joi.

Conform OMS au fost identificate și izolate 43 de persoane care au intrat în contact cu copilul, dar un oficial malian din domeniul sanitar a declarat pentru Reuters că cel puțin 300 de persoane au fost în contact cu fetița.

Mali este cea de a șasea țară vest-africană care înregistrează cazuri de Ebola. Senegalul și Nigeria au reușit să izoleze cazurile și au declarat că epidemia nu mai există pe teritoriul lor, întrucât nu s-a înregistrat niciun caz nou în dublul perioadei de incubație.

Surse diplomatice și-au exprimat îngrijorarea în privința capacității Mali, una dintre cele mai sărace țări din lume, să acționeze în cazul izbucnirii unei epidemii de Ebola.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii