Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:14 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O femeie din Medgidia va primi un rinichi de la politistul care si-a impuscat parintii

ro

18 Jun, 2011 01:38 1660 Marime text

andrei_ratcu_si_nina_.jpgRinichii, ficatul şi ţesuturi de la poliţistul care şi-a ucis părinţii şi care ulterior s-a sinucis vor fi transplantate unor persoane care aşteaptă de ani buni pe lista Agenţiei pentru Transplant.

Astfel, rinichii au fost prelevaţi de o echipă de medici urologi de la Instititul de Urologie şi Transplant Renal din Cluj Napoca şi urmează să fie transplantaţi unor persoane bolnave de insuficienţă renală cronică: este vorba despre o femeie de 34 de ani şi un adolescent de 17 ani. Ficatul bărbatului urmează să fie transplantat la Bucureşti.

Prof. Mihai Lucan: „În 43 de ani, de puține ori am fost în astfel de situații"

Profesorul Mihai Lucan, şeful IUTR Cluj Napoca a precizat că rudele poliţistuluui şi-au dat acceptul pentru ca organele acestuia să fie donate unor persoane bolnave. "În cursul zilei de azi vom face operaţiile. În cei 43 de ani de meserie de foarte puţine ori am fost pus în faţa unui astfel de fapt, în care păcatul poliţistului tinde să fie răscumpărat prin gestul surorii sale de a-i dona organele", a spus profesorul Mihai Lucan.

O femeie din Medgidia şi un adolescent din Bucureşti primesc rinichii

În urma finalizării testelor de compatibilitate dintre donatori şi cei care urmează să primească organele medicii clujeni au stabilit că primitorii vor fi Nina Radu de 34 de ani din Medgidia şi Andrei Ratcu de 17 ani din Bucureşti.

"Nu mă deranjează că rinichiul este de la un criminal. Multumesc familiei acestuia"

Tânărul din Bucureşti s-a arătat foarte bucuros că a fost selectat de medici pentru operaţia de transplant şi speră că viaţa lui se va schimba radical de azi încolo. "Vreau să fac transplant ca să scap de dializă. Este foarte greu să faci dializă fiindcă toată viaţa ta este legată de aparate. De trei ori pe săptămănă mergeam la spital să fac dializă, iar între şedinţe nu puteam să merg departe de casă", spune Andrei Ratcu, carenu e interesat de faptul că primeşte un rinichi de la un polițist suspectat căşi-a ucis părinţii.

"Nu ma deranjează că rinichiul este de la un criminal. Multumesc familiei acestuia. Nu mă interesează decât sănătatea mea", a mai adăugat tânărul.

La rândul ei, Nina Radu din Medgidia a spus că aşteaptă de o lună de zile să primească un rinichi de la un donator. „Vestea am primit-o cu mare bucurie, dar sunt surprinsă în acelasi timp. Este destul de repede pentru mine. Am descoperit boala în 2007, total întâmplător cu ocazia unor analize", a spus Nina Radu, femeia care va primi cel de-al doilea rinichi.

Sursa: EVZ.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii