Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:03 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O elevă din Constanța, finalistă a Concursului Internaţional de Discursuri EF Challenge

ro

13 Apr, 2016 09:23 2355 Marime text
 
Sâmbătă, începând cu ora 11.00, la Centrul de Limbi Străine Flying Colours din Bucureşti, douăzeci de elevi cu vârste cuprinse între 11 şi 19 ani vor participa la finala naţională a Concursului Internaţional de Discursuri EF Challenge. Cele mai bune patru discursuri se vor califica mai departe la selecţia mondială a competiţiei, care va avea loc în data de 30 aprilie.
 
La ediția din acest an a competiţiei, organizată de Qdays Educational Holidays, s-au înscris peste 200 elevi din toată ţara, care au trebuit sa găsească răspunsul la una dintre cele mai interesante întrebări din lume – “Crezi că nimic nu e imposibil?”.
 
Douăzeci dintre cele mai convingătoare discursuri, în limba engleză, au fost selectate de un juriu format din 4 specialişti în public-speaking şi profesori de limba engleză, pentru a participa la faza naţională a concursului.
 
La competiţia pentru marea selecţie mondială, juriul va alege cele mai bune 2 discursuri pe care le vor susţine cinci elevi cu vârste cuprinse între 11 şi 14 ani, iar pentru categoria de vârstă 15-19 ani, 15 tineri se vor lupta pentru a obţine cele două locuri care îi vor trimite la următoarea etapă.
 
Finaliştii vor prezenta acelaşi discurs pe care l-au pregătit sub atenta coordonare a profesorului şi care a fost trimis organizatorilor pentru selecţia naţională, dar spre deosebire de etapă trecută, discursul va fi susţinut în faţa unui juriu. Discursurile câştigătorilor se vor filma de organizatori şi se vor trimite la selecţia mondială. În continuare, după o amănunţită selecţie, vor fi anunţate cele mai bune 20 de discursuri din lume, care vor fi prezentate în faţa unui public internaţional, la Forumul EF Youth Leadership, ce va avea loc în august 2016, la Rio de Janeiro (Brazilia).
 
          Participanţii la faza naţională
          Pentru categoria de vârstă 11-14 ani, finaliştii sunt următorii:
•        Ionescu Rareş – Colegiul Naţional de Informatică “Tudor Vianu” din Bucureşti (coordonator prof. Manicea Elena-Iulia),
•        Lică Oana – Centrul “ProLanguage” din Sibiu (coordonator prof. Pleşca Anca Elena),
•        Nicolescu Mira Miriana – Colegiul Naţional “I.L. Caragiale” din Bucureşti (coordonator prof. Simonca Mihaela),
•        Oancea Olguţa Eliza – Şcoala Gimnazială nr. 1 din Lehliu-Gară, Călăraşi (coordonator prof. Giuglan Roxana)
•        Tănase Ema -  Şcoala Gimnazială “Spectrum” din Constanţa (coordonator prof. Gemil Erda).
 
Aceştia vor susţine discursurile în intervalul orar 11.00 – 12.00.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii