Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:33 18 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O elevă de la liceul Lucian Blaga, în echipa României la finala europeană a Sci-Tech Challenge

ro

17 Mar, 2015 21:50 2249 Marime text

Liceul Teoretic Lucian Blaga a fost reprezentat sâmbătă, la competiţia naţională Sci-Tech Challenge, ediţia a treia, de 10 eleni din cadrul instituţiei de învăţământ.

Timp de şapte ore, alături de alţi elevi de la alte licee din Constanţa, au lucrat în echipe de câte 5-6 membri, pentru a găsi idei creative pentru rezolvarea unei probleme reale legate de conservarea resurselor și reducerea consumului de energie, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Din cei 10 elevi participanţi ai liceului Lucian Blaga, coordonati de prof. Mariana Ştefan şi de prof. Oana Bucur, numai eleva Oana Cristea din clasa a XI-a D s-a aflat printre echipele câştigătoare în prima etapă, a trecut cu brio testul de limba engleză în următoarea etapă şi va face parte din echipa care va reprezenta România la finala europeană a acestei competiţii, desfăşurată anul acesta la Bucureşti, în perioada 21-23 aprilie 2015. Echipa României va fi formată din 5 elevi, iar aceştia vor avea posibilitatea să interacţioneze cu elevi din alte 10 ţări.

Programul european Sci-Tech Challenge este organizat în 10 ţări de Junior Achievement-Young Enterprise şi de consultanţi voluntari din echipa de management a ExxonMobil Romania. Elevii de liceu pasionaţi de disciplinele din domeniul STEM (Ştiinţă, Tehnologie, Inginerie, Matematică), sunt încurajaţi să-şi dezvolte abilităţi esenţiale de carieră, precum leadership, comunicare, muncă în echipă, creativitate, dar şi o mai bună înţelegere a modului în care inovaţia şi tehnologia pot contribui la succesul unei afaceri.


 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii