Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:45 18 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O brigadă românească va fi transformată într-o brigadă multinaţională

ro

08 Jul, 2016 13:35 971 Marime text
 
O brigadă românească va fi transformată într-o brigadă multinaţională, anunţă Alianţa Nord- Atlantică, prin vocea secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, pentru a-şi întări prezenţa în Sudul Europei, la un forum la nivel de experți, organizat la Varșovia cu ocazia summitului NATO, conform discursului postat pe site-ul NATO.
                      
“Vom transforma o brigadă românească într-o brigadă multinațională pentru a ne întări prezența în zona de sud-est a Alianței”, a declarat Stoltenberg, citat de agerpres.ro

“Ne vom afirma de asemenea angajamentul față de partenerii noștri din est — față de Ucraina, Georgia și Republica Moldova — pentru a-i ajuta să reziste presiunilor din exterior și pentru a avansa pe calea reformelor”, a mai spus secretarul general, citat de agerpres.ro

“Astăzi, vom conveni asupra întăririi prezenței noastre în estul Alianței. În Estonia, Letonia, Lituania și aici, în Polonia. Vom desfășura, prin rotație, un batalion robust, multinațional în fiecare din aceste state, pentru a arăta în mod clar că un atac împotriva unui Aliat va primi răspuns din partea forțelor din întreaga Alianță', a adăugat Stoltenberg, mulțumind 'Canadei, Germaniei, Marii Britanii și SUA pentru că au decis să asigure comanda acestor batalioane”.

Potrivit secretarului general, NATO își va “crește apărarea împotriva amenințărilor hibride, a atacurilor cibernetice și a atacurilor cu rachete balistice din afara spațiului euroatlantic”.

 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii