Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:10 15 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nu au curăţat străzile de zăpadă, nu au avut anvelope de iarnă Șoferi şi administratori de drumuri, amendaţi în ultimele 24 de ore

ro

06 Jan, 2016 18:12 1630 Marime text
 
Poliţia a dat peste 100 de amenzi, în ultimele 24 de ore, administratorilor de drumuri care nu au curăţat străzile de zăpada şi şoferilor care nu au avut anvelope de iarnă, a transmis, astăzi, Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Astfel, în ultimele 24 de ore, peste 4.000 de polițiști au acționat pentru limitarea efectelor fenomenelor meteo. La această oră nu sunt drumuri blocate, la nivel național circulația se desfășoară  în condiții de iarnă.

Din dispoziția șefului Poliției Române, peste 4.000 de polițiști au acționat, în ultimele 24 de ore, pentru limitarea efectelor fenomenelor meteo.

Astfel, polițiștii au acționat cu 1.772 de mijloace auto, pentru nu avea persoane înzăpezite, blocate în trafic și expuse unor situații de risc, precum și pentru informarea populației, a conducătorilor auto, în ceea ce privește circulația rutieră pe drumurile publice.

Totodată, polițiștii monitorizează modul de derulare a contractelor de deszăpezire.

Au fost aplicate peste 100 de sancțiuni contravenționale atât administratorilor de drumuri, pentru neîntreținerea carosabilului, cât și conducătorilor auto pentru nerespectarea regulilor de circulație în condiții de iarnă (lipsă anvelope de iarnă, neutilizarea dispozitivelor omologate antiderapante).

De asemenea, au fost salvate de la îngheț 11 persoane fără adăpost, care au fost identificate și transportate la centrele sociale, de către unitățile de Ambulanță.

Reamintim că, la această oră este în vigoare  avertizarea meteorologică emisă de  Administraţia Naţională de Meteorologie, valabilă până astăzi, la ora 22:00,  conform căreia vor cădea precipitaţii mixte ce vor favoriza formarea poleiului, iar aria acestora va cuprinde, treptat, cea mai mare parte a ţării.

În aceste circumstanțe, pentru prevenirea accidentelor grave sau blocajelor rutiere,  Poliția Română recomandă conducătorilor auto să evite efectuarea deplasărilor în zonele aflate sub avertizare, iar dacă acestea nu pot fi amânate, să pornească la drum numai după ce s-au interesat cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă şi situaţia meteorologică existentă.

De asemenea, autovehiculele trebuie să fie echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelopede iarnă, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare - dezaburire funcţional etc).

În timpul deplasării, cei de la volan trebuie să manifeste prudenţă sporită, să circule cu viteză redusă, să păstreze distanţa în mers, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, să nu frâneze sau să vireze brusc şi să utilizeze, cu precădere, frâna de motor.

Este, de asemenea, obligatoriu ca toţi conducătorii auto să respecte indicaţiile şi recomandările poliţiştilor rutieri care acţionează pe arterele pe care se circulă îngreunat şi să permită accesul utilajelor de deszăpezire.


Sursa foto: rasunetul.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii