Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:51 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicolae Bănicioiu promite „Noul Contract Cadru are o mai bună finanțare către spitale”

ro

14 Apr, 2015 20:34 1461 Marime text
Invitat în această seară în cadrul emisiunii ”X Press”, de pe B1 TV, ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a vorbit despre schimbările din noul Contract Cadru. Ministru a precizat că în noul Contract Cadru sunt cuprinse finanțări mai bune pentru spitale.

„Sunt mai multe schimbări care sunt de bun augur în noul Contract Cadru, dar și o mai bună finanțare către spitale, pentru că este una dintre marile procupări faptul că spitalele prestează anumite servicii a căror decontare de la Casa de Asigurări nu este la nivelul costurilor. Și aici sunt vești bune, și mă refer la spitalele care au un flux mai mare de urgențe cum e Spitalul Floreasca, de exemplu, și unde va fi o finanțare mai bună după semnarea acestui Contract Cadru”, a declarat ministrul Sănătății. 

”S-a dublat numărul maxim de consultații la domiciliu care pot fi acordate de medicii de familie. Iată că anul acesta este prins în contractul cadru pe medicina ambulatorie de specialitate și aici mă refer la serviciile de supraveghere a sarcinii și lehuziei. Câte o consultație în fiecare trimestru de sarcină și o consultație în primul trimestru de după naștere, chestiuni care lipseau până acum. Pentru afecțiunile cronice, unde era câte o consultație pe trimestru, acum sunt patru consultații medicale de specialitate. S-au introdus proceduri noi, tratamente și terapii noi”, a mai spus Nicolae Bănicioiu.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii