Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:32 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noua uniformă a mascaţilor, prezentată la Romexpo

ro

22 Sep, 2011 22:54 4001 Marime text

mascat.jpgTehnică şi armanent de ultimă generaţie din dotarea Ministerului Apărării, Jandarmeriei, Poliţiei de Frontieră şi Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă sunt expuse, până duminică, la Romexpo.

Câinii polițiști au făcut spectacol, astăzi, în prima zi a Expoziţiei Internaţionale pentru Echipament Militar - „EXPOMIL 2011".Atracția târgului a mai fost, de asemenea, simulatorul de zbor, o capsulă în care te puteai simți pilotând o rachetă.

La EXPOMIL vă puteți alege o armă pentru autoapărare, pe care să o folosiți la cursurile de instruire,organizate de o firmă înMogoșoaia, lângă București. De asemenea, puteți vedea viitoarea uniformă a mascaților din Poliție, aleasă, spun reprezentanții firmei, pentru că cea actuală se confundă cu a angajaților firmelor de pază. Aceasta este expusă la un stand,alături debocanci sau alte obiecte precum lanterne, veste antiglonț sau accesorii pentru vânătoare.

Camere de termoviziune

Poliţia Română prezintă echipamente şi mijloace de intervenţie din dotarea Serviciului pentru Intervenţii la Acţiuni Speciale, Direcţiei Rutiere, Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi Centrului Chinologic Sibiu.

Jandarmeria Română are expusă tehnică şi armament specifice intervenţiei la acţiunile speciale, iar Poliţia de Frontieră a adus trei ambarcațiuni și o autospecială cu termoviziune, cititoare portabile şi fixe de documente, camere de vedere pe timp de noapte, dar şi cu alte echipamente specifice unei supravegheri performante la frontieră.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă expune, printre altele, o remorcă tractabilă auto pentru transportul explozivilor şi muniţiilor rămase neexplodate.

Tancuri și antene omnidirecționale

Armata Română a adus tancuri și echipamente deosebit de performante, echipamente optice si optoelectronice de ultima generatie, fabricate de catre industria nationala, precum: dispozitiv de ochire cu ambii ochi deschisi, de mare eficacitate, usurand tragerea, ce se poate fi montat pe toate tipurile de arme existente in dotare, dar si viitoare.
De asemenea echipamentul portabil pentru bruiaj radio, extrem de performant, care este capabil sa blocheze utilizarea infrastructurii de telecomunicatii, fiind format dincinci antene omnidirectionale. Un sistem deosebit este Aplicatia Informatica pentru Artilerie, care asigura informarea tuturor persoanelor din punctul de comanda despre situatia tactica reala.
Furnizeaza comandantilor de piesa de artilerie o imagine actualizata a campului de lupta si suport automatizat si integrat pentru planificarea, coordonarea si conducerea focului.

Sunt prezentate și realizarile din cadrul programului Soldatul Viitorului, inclusiv sistemul de lupta individual avansat (SLIA), destinat Infanteriei, precum si echipamente de protectie balistica individuala foarte performante, alaturi de armament individual de tip NATO. Puteți vedea, de asemenea, noul transportor amfibiu blindat al Armatei.

EXPOMIL este la cea de-a VII-a ediţie. Expoziţia reuneşte firme din ţară şi din străinătate care prezenta elementele de noutate, precum şi stadiul actual de dezvoltare a echipamentelor şi capabilităţilor în domeniul securităţii şi apărării. Evenimentul este organizat de Ministerul Administraţiei şi Internelor, în parteneriat cu Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Ministerul Afacerilor Externe, Serviciul Român de Informaţii, Romexpo, C.N.ROMARM şi asociaţiile patronale PATROMIL şi OPIAR.

Sursa: EVZ.RO
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii