Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:41 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ninsori slabe şi frig puternic în weekend VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

ro

12 Nov, 2011 13:41 1124 Marime text

Vremea va fi rece în weekend, iar şansele să se încălzească luni sunt destul de timide. Vântul va sufla tăios în tot sud-estul ţării, unde va accentua senzaţia de frig. Regimul termic se menţine sub mediile climatologice în toată ţara, cu valori maxime cuprinse la amiază între 1 şi 9 grade.

Presiunea atmosferică ridicată şi circulaţia atmosferică dinspre nord-estul Europei determină o vreme rece pentru aceasta perioadă în România. Norii vor deveni tot mai consistenţi, iar precipitaţiile, chiar dacă vor fi slabe în continuare, vor fi tot mai multe. În zonele mai joase, dimineaţă s-ar putea forma ceaţă asociată cu depunere de chiciură. Vântul va sufla tăios în tot sud-estul ţării, unde va accentua senzaţia de frig. Regimul termic se menţine sub mediile climatologice în toată ţara, cu valori maxime cuprinse la amiază între 1 şi 9 grade.
 
Munte

Nici zona montana nu face exceptie de la aspectul general al vremii. Si aici tot vreme rece, cu nori grosi, burnite si ninsori slabe, in special dupa amiaza si spre seara. Exceptie fac Carpatii Occidentali, unde va fi
mai mult soare si ceva mai cald. In depresiuni in prima parte a zilei, izolat se va forma ceata cu depunere de chiciura. Vreme asemanatoare si duminica. Dimineata nu va lipsi ceata, iar dupa amiaza se aduna norii si, pe ici, pe colo, va ninge slab. Vantul va sulfa cel mult moderat, iar regimul termic va fi asemanator cu cel de sambata.

Dobrogea

În Dobrogea, soare, dar şi nori, poate chiar şi precipitaţii slabe. Trecător poate cădea burniţă, iar vântul poate sufla mai tare, amplificând senzaţia de rece. Maximele sunt aici cu până la 5 grade sub cele obişnuite: doar 6 la Cernavoda, 7 grade la Tulcea, la fel şi la Constanţa. * În Moldova soarele nu are nici o şansă astăzi.Norii sunt denşi, compacţi şi sunt condiţii de precipitaţii, în special burniţă şi ninsori slabe. Temperaturile sunt şi ele pe măsură: 4 grade în nord, la Suceava, 5 la Iaşi, 6 la Bacău şi Galaţi şi 7 la Focşani.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii