Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:55 19 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE, În arest la domiciliu în alt dosar Nicuşor Constantinescu, sub control judiciar în dosarul Centrului Militar Zonal

ro

16 Apr, 2015 16:15 1400 Marime text

Judecătoarea Iulia Cezara Suciu din cadrul Tribunalului Constanţa a admis cererea lui Nicuşor Constantinescu de înlocuite a măsurii arestului la domiciliu cu controlul judiciar în dosarul în care este cercetat pentru subfinanţarea Centrului Zonal Miliar Constanţa.

Iată minuta judecătorilor:

„Admite cererea formulată de inculpatul CONSTANTINESCU NICUŞOR DANIEL. În baza art.242 alin.2 Cod procedură penală şi art.215 Cod procedură penală, Dispune înlocuirea măsurii preventive a arestului la domiciliu a inculpatului CONSTANTINESCU NICUŞOR DANIEL cu măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile de la data rămânerii definitive a prezentei Încheieri. În baza art.215 alin.1 şi 2 Cod procedură penală, Pe durata controlului judiciar, inculpatul CONSTANTINESCU NICUŞOR DANIEL are următoarele obligaţii: 1. să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat. 2. să informeze de îndată instanţa de judecată cu privire la schimbarea locuinţei. 3. să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. 4.să nu depăşească limita teritorială a României. 5. să nu comunice direct sau indirect şi prin orice mijloace de comunicare, cu martorii şi experţii din prezenta cauză, cu personalul Centrului Militar Zonal Constanţa, cu personalul din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa şi cu consilierii judeţeni care au participat, în orice formă, în procesul de propunere, decizie şi execuţie a celor două hotărâri ale Consiliului Judeţean Constanţa care au vizat Centrul Militar Zonal Constanţa (HCJ 153/2009 şi HCJ 339/2012), să nu divulge sau să redea în presă sau pe reţelele sociale, direct sau indirect, informaţii din cauza penală; 5. să nu exercite funcţia de Preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa. Atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea credinţă a măsurii sau obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu măsura arestului la domiciliu sau arestării preventive. Desemnează organ de supraveghere poliţia în a cărei rază teritorială domiciliază inculpatul.”

Nicușor Constantinescu mai are o decizie de arestare la domiciliu în dosarul în care este cercetat pentru finanțarea cluburilor sportive din județul Constanța.

UPDATE

Dosarul în care Nicuşor Constantinescu rămâne în arest la domiciliu este cel în care, chiar azi, Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a președintelui suspendat al Consiliului Județean Constanța, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu (3 infracțiuni, din care 2 în formă continuată), constituire a unui grup infracțional organizat, conflict de interese (9 infracțiuni, din care 5 în formă continuată).

Ti-a placut articolul?

Comentarii