Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:57 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicuşor Constantinescu amendează RomTelecom şi Electrica pentru stâlpi

ro

09 Dec, 2010 00:14 1119 Marime text
Câte un miliard de lei vechi pentru fiecare stâlp care stă să cadă. La atât se ridică amenzile pe care preşedintele Consiliului Judeţean a anunţat, la TV Neptun, că le va aplica în cazul companiilor Romtelecom şi Electrica. Nicuşor Constantinescu îi acuză pe cei din conducerea celor două societăţi de nepăsare, pentru că nu fac nimic pentru a reabilita reţelele de telefonie şi electricitate. Şeful administraţiei judeţene a mers astăzi în sudul judeţului unde a descoperit zeci de stâlpi care pot să se prăbuşească în orice moment şi să repete tragedia de la Rasova, când o fetiţă a murit după ce a fost strivită de un astfel de stâlp.

La Independenţa poţi să numeri câţiva stâlpi de electricitate sau telefonie care stau să cadă în orice moment. Asta în condiţiile în care majoritatea sunt amplasaţi de-a lungul şoselei şi se pot prăbuşi peste maşini. După ce a văzut starea jalnică a reţelelor, Nicuşor Constantinescu i-a acuzat de nepăsare pe cei din conducerea Electrica şi Romtelecom, companii care au fost privatizate pe zeci de milioane de euro şi care, în goana după profit, au rămas codaşe la capitolul investiţii.

Preşedintele Consiliului Judeţean e hotărât să ia măsuri drastice împotriva celor două companii.

Anunţul vine la câteva zile după ce în premieră Romtelecom, ca persoană juridică şi directorul diviziei Sud-Est a companiei, Ovidiu Pripiş, au fost trimişi în judecată pentru moartea unei fetiţe de 13 ani, strivită de un stâlp de telefonie în localitatea Rasova. Expertizele recente arată că acei stâlpi ar fi trebuit să fie înlocuiţi încă de acum 20 de ani.

Sursa: TV Neptun

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii