Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:46 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicolae Cornăţeanu, comemorat la Tulcea Aniversarea a 50 de ani de activitate în Colegiul Agricol din municipiu (galerie foto)

ro

23 May, 2014 14:39 2557 Marime text
Vineri, de la ora 10.00, a avut loc aniversarea a 50 de ani de activitate în cadrul Colegiului Agricol „Nicolae Cornăţeanu“ din municipiul Tulcea. La eveniment au participat preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu, primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea (fost director al unităţii şcolare), inspectorul general Dumitru Damian, inspectorul general adjunct, Corneliu Chistrugă, deputatul Vasile Gudu, consilieri locali, foşti directori şi foşti profesori ai liceului. Invitata de onoare a festivităţilor a fost fiica lui Nicolae Cornăţeanu.
 
 Tulceanul Nicolae Cornăţeanu (1899-1977) este, pentru România, cel  care a iniţiat cercetările de economie rurală, agroalimentară şi agrară, într-o formă instituţionalizată. A fost ministru al Agriculturii şi Domeniilor în Guvernul Miron Cristea şi deputat în timpul guvernului condus de Nicolae Iorga şi preşedinte al Societăţilor Inginerilor Agronomi din România (1938). De asemenea,  Nicolae Cornăţeanu a fost profesor doctor docent, membru de onoare al Academiei de Ştiinţe agricole şi silvice din România (1966).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii