Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:24 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ne aducem aminte de Ioan Gyuri Pascu. Debut, carieră şi iubire (video)

ro

26 Sep, 2016 19:03 2096 Marime text
De dimineaţă, o veste a adus tristeţe în sufletele artiştilor şi oamenilor de rând.  Ioan Gyuri Pascu, muzician, actor şi membru al grupului de umor Divertis din 1987, a murit.
 
Două echipaje SMURD au fost solicitate la locuința artistului, în jurul orei 5.00. După încercări de resuscitare de circa 45 de minute, nu s-a mai putut face nimic.
 
Născut în anul 1961, pe 31 august, în Agnita, pe atunci în regiunea Braşov, azi judeţul Sibiu, Ioan Gyuri Pascu a debutat ca actor amator într-o piesă desfăşurată la Casa de Cultură Agnita.  După ce s-a lansat în cariera muzicală în anul 1977, a abordat diverse stiluri muzicale, precum pop, rock, blues şi reggae. Din anul 1987, a fost membru al grupului de umor Divertis, în cadrul căruia a abordat, printre altele, şi satiră politică. În 1993, este recunoscut şi în calitate de muzician.
 
De asemenea, a mai jucat în filme de lung metraj, precum „O vară de neuitat", în regia lui Lucian Pintilie, şi „Occident", în regia lui Cristian Mungiu. La vârsta de 40 de ani, artistul a început să scrie cărţi de literatură creştină, specializându-se în eseuri despre misticism.
 
De menţionat că, la sfârşitul anului 2010, a suferit un infarct, recuperându-se la Spitalul Universitar din Bucureşti. În 2013, a participat, alături de Baniciu şi Şeicaru, la festivaluri de muzică folk, urmând să susţină mai multe spectacole prin ţară cu formaţia The Blue Workers
 
În martie 2010, după un mariaj ce a durat 17 ani, Ioan Gyuri Pascu şi scriitoarea Daniela Maria Marin au semnat desfacerea căsătoriei la Judecătoria sectorului 3. După divorţ, artistul a decis să se mute cu chirie, lăsându-le fiicei şi fostei sale soţii casa respectivă, unde, de altfel, s-a şi produs infarctul care i-a fost fatal astăzi.

Foto: captură video

Citeşte şi Ioan Gyuri Pascu a murit în această dimineață (video)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii