Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:38 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nava pasager Banat a fost inaugurată. Ambarcațiunea a fost modernizată recent

ro

26 Jun, 2018 16:25 4084 Marime text
Marți, 26 iunie, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu și vicepreședinții Dumitru Mergeani și Petre Badea au participat la inaugurarea navei clasice de pasageri Banat, aparținând societății Navrom Delta. Lucrările de modernizare a navei cu o capacitate de 300 de locuri au început încă din anul 2015, fiind printre ultimele nave ale acestei societăți care au intrat în procesul de reabilitare, conform cerințelor Uniunii Europene, conform Consiliului Județean Tulcea. 

Începând din anul 1999, moment de blocaj în transportul public de călători din Delta Dunării, conducerea Navrom Delta a făcut eforturi pentru realizarea, în paralel, a transportului de călători, dar și reabilitarea navelor conform normelor impuse de Comunitatea Europeană. În prezent, cu excepția unei singure nave din patrimoniul societății Navrom Delta și a uneia din patrimoniul societății Europolis, Vrancea, respectiv Maramureș, toate celelalte 16 nave sunt modernizate la nivelul criteriilor impuse de Uniunea Europeană.

„Vreau să mulțumesc în primul rând Consiliului Județean, care din 1999 a acceptat să devină acționar la această societate, având responsabilitatea transportului în Delta Dunării. Obiectivul activității Navrom Delta este acela de a asigura transport de călători în deltă astfel încât, zilnic, orice locuitor din zonă să aibă posibilitatea de a veni la Tulcea sau de a pleca spre localitatea de domiciliu. Avem această capacitate, iar împreună cu domnul președinte Horia Teodorescu gândim în viitor modernizarea transportului public prin realizarea unor timpi cât mai scurți de ajungere în localități. Sperăm să reușim, prin proiecte europene, să asigurăm și nave rapide, de mai mică capacitate, mai ales pentru perioada de sezon rece, când populația circulă mai puțin“, a declarat președintele Consiliului de Administrație al Navrom Delta, Victor Iancu.

„Inițiativa Navrom Delta de modernizare a navelor este una de bun augur, având în vedere faptul că serviciul public de transport fluvial de pasageri şi al mărfurilor de strictă necesitate între localităţile din Delta Dunării şi municipiul Tulcea este unul de importanță majoră pentru populația din zonă. Consiliul Județean Tulcea este acționar al societății Navrom Delta, instituția noastră fiind direct interesată de bunul mers al acestei activități în Delta Dunării. Felicitări conducerii societății pentru investiția realizată la această navă, investiție care vine în sprijinul locuitorilor zonei prin asigurarea unui transport civilizat, la standardele Uniunii Europene“, a declarat președintele Consiliului Județean, Horia Teodorescu.

 Construită în anii ’70, nava tip pasager Banat a necesitat intrarea într-un amplu proces de modernizare în anul 2015, lucrările fiind executate la Șantierul Naval Cernavodă. Nava dispune în prezent de motoare și sisteme de navigație ultraperformante, urmând ca în scurt timp să intre pe linie, atât pe curse regulate cât și ocazionale în zona Deltei Dunării, mai transmite Consiliul Județean Tulcea. 
 
Sursa foto: CJ Tulcea
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii