Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:59 22 04 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nava de comandă și de aprovizionare „Marne” va efectua o escală în Constanța. A participat la exercițiul Breeze 18

ro

18 Jul, 2018 12:32 475 Marime text
Nava de comandă și de aprovizionare „Marne” va efectua o escală în Constanța, în perioada 21-25 iulie, după ce a participat la un exercițiu internațional organizat de marina bulgară (Breeze 18) și a efectuat o escală de trei zile în Burgas, informează Ambasada Franței în România. 
 
Cu această ocazie, luni, de 23 iulie, la ora 17:45, la bordul navei „Marne“, va fi organizată o conferință de presă la care vor participa Ambasadoarea Franței în România și comandantul Ismael Hifdi.
 
Conform sursei citate, „Marne” este o navă care face parte  dintr-o serie de cisterne de aprovizionare de tip A 630 aparținând Marinei Franceze. Participarea sa la diverse exerciții desfășurate în Marea Neagră marchează angajamentul Franței pentru respectarea libertății de navigație în toate mările, și în special în Marea Neagră, în conformitate cu Tratatul de la Montreux. Această prezență marchează, de asemenea, solidaritatea Franței cu aliații și partenerii săi. Activități aeriene și navale sunt desfășurate în mod frecvent în acest scop.
 
De asemenea, sunt programate, în mod frecvent, escale în Constanța, principalul punct de sprijin identificat de Marina Franceză în regiune. Aceste escale sunt folosite și pentru a desfășura antrenamente comune cu Marina Română. Ca parte a cooperării internaționale, nava Marne a participat, de asemenea, înainte de escală, la exercițiul Breeze 18, organizat de Marina Bulgară cu participarea SNMG2 (Standing Naval Maritime Group 2) al NATO și al  Marinei Române.
 

„Convinsă de necesitatea de a asigura libertatea de circulație pe toate mările, și confruntată fiind, în ultimii ani, cu deteriorarea situației în regiune, Franța trimite în mod frecvent în Marea Neagră, nave ale Marinei sale pentru a garanta această libertate și pentru a-și arăta solidaritatea cu aliații săi, ceea ce o face să fie una dintre cele mai active marine europene în acest spațiu. Aceste patrule în Marea Neagră reprezintă ocazia de a lucra cu forțele navale aliate și mai ales cu Marina Română, ceea ce permite Marinei Franceze să-și împărtășească experiența operațională foarte bogată și să dezvolte interoperabilitatea între navele noastre”, a spus Michèle Ramis, ambasadoarea Franței în România.

 
Ismael Hifdi este comandantul navei „Marne“ începând cu 2017. A absolvit Școala Navală și Școala Națională de Petrol și Motoare.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii