Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:37 19 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

NASA crede în existenţa extratereştrilor

ro

25 Apr, 2015 23:49 1094 Marime text
NASA duce căutarile formelor de viață extraterestre la un nou nivel. Bineînțeles, nu trebuie să ne așteptăm la o întrevedere cu omuleți verzi, ci mai degrabă la microbi.

NASA caută extratereştriAgenția spațială a mobilizat o echipă de oameni de știință de la cele mai bune instituții de cercetare pentru a vedea dacă există planete locuibile printre cele descoperite în afara sistemului nostru solar. Inițiativa poartă numele Nexus for Exoplanet System Science (NExSS). 

 “Încercarea noastră conectează echipe de cercetare de top și urmărește o examinare a planetelor cu cel mai mare potențial în menținerea vieții”, a explicat Jim Green, director al Științei Planetare NASA.”Vânătoarea pentru exoplanete nu este o prioritate doar pentru astronomi, ci este de interes și pentru oamenii de știință care își concentrează cercetările asupra climatului”.

Anunțul a venit la scurt timp după ce Ellen Stofan, cercetător de top de la NASA, a declarat că vom vedea primele semne ale vieţii extraterestre în 2025, cu mai multe şanse să descoperim şi alte dovezi în anii următori.

Citeste mai mult pe RTV.NET

Ti-a placut articolul?

Comentarii