Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:30 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Remember 1976 Nadia Comăneci, primul 10

ro

09 Jul, 2015 21:52 2767 Marime text
 
Nadia Comăneci s-a întors în sala de la Montreal în care, în urmă cu 39 de ani, a devenit prima gimnastă din lume care a primit nota 10, cu ocazia Jocurilor Olimpice de vară din 1976.
 
Nadia a efectuat această vizită în calitate de invitată de onoare la inaugurarea Casei Olimpice de la Montreal, din partea Comitetului Olimpic Canadian.
 
"Montrealul rămâne aproape de inima reginei gimnasticii, Nadia Comăneci", titrează cotidianul "Montreal Gazzette", prezentând cele mai importante momente ale vizitei marii gimnaste românce, care a obținut în total șapte note de zece la Olimpiada din 1976, unde a cucerit cinci medalii, între care trei de aur.
 
"Eram prea mică pentru a înțelegea ceea ce s-a întâmplat aici în timpul competiției. Nu am știut că am făcut istorie sau că tabela nu era pregătită să afișeze nota 10. În fiecare an, în luna iulie, îmi aduc aminte cu plăcere ceea ce s-a petrecut aici. Mereu spun că m-am născut în România, am familia în Statele Unite, iar Montrealul reprezintă o parte importantă din viața mea", a povestit Nadia, citată de Agerpres.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii