Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:14 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mitropolitul Andrei Şaguna va fi canonizat. Traian Băsescu şi Victor Ponta participă la ceremonie

ro

29 Oct, 2011 16:19 1173 Marime text

Mitropolitul Andrei Şaguna va fi canonizat azi, la Sibiu. Zeci de mii de pelerini au trecut pe la Catedrala Mitropolitană din oraş pentru a se închina la osemintele celui care a fost cel mai mare ierarh al ortodocşilor din Ardeal.

Osemintele lui Andrei Şaguna au fost aduse,în pelerinaj de la Răşinari,locul unde a fost înmormântat în urmă cu 138 de ani. Sute de preoţi şi mii de credincioşi au luat parte la ceremoniile religioase.

Osemintele au fost depuse în Catedrala Mitropolitană din Sibiu, vineri după amiază, iar spre seară au fost aduse din Capitală şi moaştele Sfântului Andrei.

Credincioşii au venit imediat să se roage şi au stat ore bune la coadă. Autorităţile se asteaptă ca pe parcursul acestui weekend, aproape 10.000 de oameni să vină să se roage la noul sfânt.

Ceremonia de canonizare al lui Andrei Saguna,cel supranumit "Mesia Transilvănenilor" va avea loc astăzi la Sibiu. Slujbele religioase vor fi conduse de un sobor de preoţi,în frunte cu Preafericitul Daniel,Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române şi Inalt Prea Sfinţitul Laurenţiu Streza,Mitropolitul Ardealului.

Conform Mediafax, la slujbă sunt prezenţi şi preşedintele României, Traian Băsescu, dar şi preşedintele Partidului Social-Democrat, Victor Ponta.

 

www.mediafax.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii